CHP Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Semih Dere Pazar gün yapılacak seçimler öncesi yaptığı değerlendirmede AK Partinin seçmene verebileceği bir şeyi kalmadığını söyledi.

Her seçim öncesi gaz bulan, petrol bulan AK Parti’nin bu seçimde de araba bulduğunu ifade eden CHP’li Semih Dere “ bu seçimde araba ile göz boyuyorlar” dedi. Dere yaptığı değerlendirmede AK partinin yalanla ve göz boyamayla oy toplama döneminin sona erdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Meclis üyesi Semih Dere 14 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun zaferle çıkacağını ifade etti. Denizli mitinginde miting alanını dolduran 80 BİN kişinin bunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Dere “Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu gittiği her ilde büyük bir sevgi ile karşılandı. Denizli mitingimizde de alana gelen 80 BİN kişi bunu açıkça gösterdi. 14 Mayıs’ta Türkiye’ye Bahar gelecek Denizli bunun sözünü verdi” dedi.

AK partinin 20 yıllık iktidarı boyunca vaat ve yalan ürettiğini belirten Semih Dere “2002 den bugüne her seçim dönemi ya gaz buldular ya petrol. Her seçim döneminde ellerindeki medya kuruluşları ile insanlara ve seçmene bir vaat verdiler. 20 yıldır akıllarına gelen yerden çıkardıkları gaz ve petrol bitince bu seçimde de araba ile göz boyamaya başladılar. Ülkenin her köşesine gönderdikleri araba ile seçmene biz yaptık mesajı vermeye çalışıyorlar. Evine ekmek götüremeyen insanlara milyonluk araba gösteriyorlar. Ellerinde bir şey kalmadı, ya gaz verecekler ya da araba gösterecekler” dedi.

Seçmeni kandırma çabaları boşa çıkacak

20 yıldır kandırılan seçmenin 14 Mayıs’ta bu gidişe dur diyeceğini belirten Dere “artık seçmen bu gidişe dur diyecek. 20 yıldır kandırıldığının farkına varan seçmen 14 Mayıs sabahı bu yalanlara, kandırılmalara dur diyecek. İş bulamayan gençler alamayacakları araba ile kendini kandırmaya çalışanlara dur diyecek. Özgürce konuşamayan akademisyenler, fikirlerini açıklamaktan korkan insanlar, kendilerini baskı altına alanlara, fikirlerini yasaklayanlara dur diyecek. Artan maliyetler yüzünden tarlasını ekemeyen çiftçi, nerede yapıldığı tam olarak bilinmeyen araba ile aklını bulandırmaya çalışanlara dur diyecek. Seçmen vaatlere değil, liyakate, düşünce özgürlüğüne, adalete oy verecek. 14 Mayısta Sana Söz Türkiye’ye bahar gelecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi