14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekilliği seçimleri sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İlçe başkanı Koray Eren İYİ Parti’nin sandıktan iyi bir sonuç aldığını ifade etti.

İYİ Parti’nin 2018’den sonra girdiği ilk seçimde oy oranını koruduğunu ve kendi tabanını oluşturduğuna dikkat çeken Eren “2018’te emanet oylarla meclise girdiğimiz iddia edenler bu seçimde sandıktan çıkan sonucu iyi analiz etmeli. İYİ Partinin kendi tabanı oluştu, kendi seçmen kitlesi ile yoluna devam ediyor ve bir sonraki seçimler için sağlam adımlar atıyor” dedi.

14 Mayıs seçim sonuçlarının seçmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvenmediğini gösterdiğini ifade eden İYİ Parti İlçe Başkanı Koray eren “AKP ne kadar sandıktan birinci çıktık dese de görünen o değildir. Seçmen Recep Tayyip Erdoğan’a tek başına yetki vermemiştir. Cumhurbaşkanlığı yeni sistemindeki bu ilk seçimde seçmen tek adam rejiminin tehlike ve yanlışlığını iyi görmüş oyunu ona göre kullanmıştır” dedi.

AKP seçmeni partisinden kaçıyor

AK Parti’nin Denizli’de bir milletvekili kaybetmesinin azalan güvenin göstergesi olduğunu belirten Eren “AKP’nin kendi seçmeni bile partisinden kaçıyor. Bir zamanlar 4 vekil çıkardıkları Denizli’de üç vekili zorla aldılar. Bu kaybettiği eriyişi, cumhurbaşkanlığında en çok oyu aldık diyerek kapatmaya çalışıyorlar. Sonuçlar ortada CHP bir önceki seçimde çıkardığı vekil sayısını çıkardı, İYİ Parti bir önceki seçimde çıkardığı vekil sayısını korudu, AKP’de durum ne? Eriyen oylar AKP’nin bitişinin göstergesi” dedi.

Aynı heyecan ve enerji ile sahada olacağız

14 Mayıs sonuçlarını Millet ittifakı olarak iyi analiz ettiklerini ve zaman kaybetmeden ikinci tur için çalışmaya başladıklarını belirten Koray Eren “sandık sonuçlarını detaylı olmasa da analiz ettik. Eksik olduğumuz yerleri tespit ettik. Şimdi 28 Mayıs seçimleri için aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. İlk hedefimiz birinci turda ulaşamadığımız seçmen. İYİ Parti olarak aynı heyecan ve enerji ile sahada olacağız” dedi.

Çivril’de TOKİ Evlerinde Kediler Öldürüldü İddiası Çivril’de TOKİ Evlerinde Kediler Öldürüldü İddiası

İlk turda oy veren herkese teşekkür ederiz

Çivril seçmenine demokratik haklarını kullanmada gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Koray Eren “14 Mayıs günü sandığa giderek ülke demokrasisine katkı sağlayan ve oyunu kullanan tüm seçmenlere teşekkür ederiz. Çivril’de son yılların en sakin ve olgun seçimini geçirdik. 167 sandıkta görev alan ve oy kullanan herkes bu olgunluk ve sakinliğe katkı sunmuştur. Aynı katılım ve olgunluğu 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde yaşayacağımıza inancım tam “dedi.

Emeğimizin karşılığını aldık

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’nin tüm birimleri ile sahada olduğunu ifade eden Başkan Koray Eren “seçim kararı ve aday sürecinin tamamlanmasının ardından İl Başkanlığımız koordinesinde tüm birimlerimizle sahaya indik. Bir aylık süreçte Çivril’de çok yoğun bir çalışma temposu sergiledik. İYİ Parti politikalarımızı tarım, sağlık, eğitim, iç ve dış güvenlik politikalarımızı seçmene bire bir anlattık. Çalışmamızın karışlığını da aldık, Çivrilli bir vekilimiz yine mecliste Çivril’in sesi olacak” dedi.

Adı ne olursa olsun terörle bağlantılı herkes bizim için terör örgütüdür

İYİ Parti’nin kurulduğu günden itibaren terör ve terör bağlantılı oluşumlara aynı çizgide durduğunu ifade eden Başkan Koray eren “bu seçim döneminde İYİ Parti’yi bazı terör oluşumları ile aynı tarafta olduğunu ima etmeye kalkanlar oldu. İYİ Parti’nin kırmızı çizgisi terördür. Biz, Terörle bağlantılı olan tüm oluşum ve siyasi partileri ayrım yapmaksızın terör örgütü olarak görüyoruz. Adı ne olursa olsun, terör örgütü ile yan yana olanın karşısında, İYİ Parti vardır” dedi.

Terör örgütü üyelerini meclise sokanları seçmen gördü

14 Mayıs seçimlerinin bir turnusol görevi gördüğünü belirten Eren “her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanlar ve işbirlikçileri İYİ Parti’yi terörle ve destekçileri ile yan yana koymaya çalışsa da bu seçimlerde, Hizbullah Terör örgütü üyelerini kim elinden tuttu, meclise soktu herkes gördü. Tarih bu günleri asla unutmayacak ve yazacaktır” dedi.

Kendimizi iyi anlatamadık

Seçim sonuçlarından Millet ittifakı olarak dersler çıkardıklarını da belirten Koray Eren “İYİ Parti olarak ne kadar oyumuzu korusak, meclise bir vekil göndersek de İttifak olarak hatalarımız olduğu açık. Demek ki seçmene kendimizi ve politikalarımızı iyi anlatamadık. Aksayan bir şeyler seçmeni tatmin etmeyen konular var. Bu süreçte bunları telafi etmeli ve seçmene ulaşmamız gerekiyor. 28 Mayıs’ta aynı hataları tekrarlamadan ve eksikleri gidererek seçmenin karşısına çıkmalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi