Her hafta kurulan Çivril pazarından üretici pazarında sergi açan köylü satıcılar denetim olmadığı için yer sıkıntısı yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Pazara erken gelenin istediği yere tezgah açtığını belirten üretici kadınlar” bizim köy arabamız geç geliyor. Kendi aracıyla gelenler istedikleri yere açılıyorlar. Yerler ücretsiz olduğu için kimsenin yeri belli değil. O yüzden biz her hafta arkada kalıyoruz” dedi.

İlçe merkezinde kurulan ve üreticilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı Çivril pazarından köylerden gelen kadın üreticiler sabit yerleri olmamasından şikâyetçi. Kapalı otopark girişi ve içinde tezgah açan kadınlar bazen köyden gelen araçların geç kalmasından dolayı yer tutmakta zorlandıklarını belirterek “kendi aracıyla Çal, Karahallı, Sivaslı, Bekilli’den gelen üreticiler erken geldiği için pazarda istedikleri yere sergi açılıyorlar. Biz geç geldiğimiz için arkada kalıyor ya da küçük alanlara sıkışıyoruz. Yerler ücretsiz olduğu için denetim yok. Yerler sabit olmadığı için de kimse kimseye bir şey diyemiyor. Ama Çivril’in uzak köylerinden gelenler özellikle mağdur oluyor. Onun için yer ücreti olmadan herkesin yerinin belirlenmesini istiyoruz” dediler.

Koçak mahallesinde yaşayan ve yaklaşık on yıldır sergi açan Emel Orhan satışların mevsime göre değiştiğini belirterek “satışlar oluyor ama en büyük sıkıntımız yer. Biz köyden gelip açılıncaya kadar diğer köylerden gelenler istedikleri gibi sergi açıyor. Zabıta bunu denetlese daha iyi olur. Herkes ekmeğinin peşinde ama Çivril’in yerlileri üretici pazarında yer bulmakta çoğu zaman zorlanıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi