Sanayi sitesinin yanındaki arsa satılmasın diye imza topladılar.

Çivril Kızılcasöğüt sanayi sitesi esnafı Belediyenin satışa çıkardığı arsa için imza topladı. Esnaf arsaya yeni işyerlerinin yapılmasını istiyor.

Çivril Belediyesi Ağustos ayı meclis gündemine gelen arsa satışı esnafın tepkisini çekti. Sanayi sitesinin yan tarafında bulunan ve yaklaşık 5058 metre kare arsa içinde bulunan 480 metrekare hissesinin satılmasına karşı çıkan esnaflar imza toplayarak belediyeye müracaat etti. Arsanın tamamının Belediye tarafından istimlak edilmesini ve yeni işyeri yapılmasını isteyen esnaflar “bu arsa komple belediye tarafından alınsa üzerine en az 20 – 25 işyeri sığar buda Çivril için yeni istihdam alanları demek olur” diyerek belediyenin satış yapmasını istemediler. Yeni işyeri açmak isteyen ustaların yer sorunu yüzünden Çivril’den ayrılmak ve başka yerlerde işyeri açmak zorunda kaldığını belirten esnaf “Kızılcasöğüt sanayi sitesi Çivril’in iş yoğunluğunun en fazla olduğu site. Ama boş işyeri olmadığı için artık yeni yerler açılmıyor. Mesleği öğrenen usta, olan kendi memleketinde boş dükkan bulamadığı için Çivril’i terk ediyor. Bu arsa bu sorunun önlenmesi için kullanılırsa herkes için faydalı olur” dediler.

Sitede esnaflık yapan 60 esnaf satışın durdurulması ve belediyenin arsa üzerine yeni işyeri yapması için topladıkları imzayı Belediyeye teslim etti.

Belediye başkanı Niyazi Vural belediyeye ait olan 480 metrekare arsa satışını yapabilmek için Ağustos ayı meclisinde yetki istemişti.

Editör: Haber Merkezi