Çivril Doğalgazı kullanmadan sorunlarıyla tanıştı.

Doğalgaz ile geçen yıl tanışan Çivril’de hat döşenmesinde yaşan sıkıntılar vatandaşı canından bezdirdi. Bir çok noktada hat döşeme işinin keyfi yapıldığını iddia eden vatandaş konuyla ilgili olarak muhatap bulamıyor.

Doğalgaz ana hat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Enerya tarafından şehir içinde başlatılan hat döşeme, sorun ve sıkıntılara neden oluyor. Birçok mahalleye doğal gaz verilmemesinden şikâyet eden kullanıcılar bazı mahallelerde de şahsa özel hat çekildiğini iddia etti.

Abonelik için girişimlerde bulunmalarına rağmen birçok mahalleye doğalgaz hattı gelmediğini belirten vatandaşlar “sokağın bir tarafında var bir tarafında yok. Cadde ya da sokakta kazı çalışması başladı diye birçok kişi gitti evine dönüşüm yaptı abonelik aldı. Ama sonradan öğrendi ki 10 metre ilerisine kadar gelen gaz hattı onun apartmanına gelmeyecek. Sebebini sorduğunda ise kimseden cevap alamadı” diyerek tepki gösterdi.

ARTIK KİŞİYE ÖZEL HAT DÖŞENİYOR

Saray mahallesinde Rauf Denktaş caddesinde belli birkaç apartman önüne doğalgaz hattı çekildiğini belirten vatandaşlar “önceden mahalle olarak ayrım yapıyorlardı şimdi şahsa ve apartmana göre hat çekiyorlar. Aynı sokakta aynı tarafta bulunan bir apartmana gaz verilirken yanındaki apartmana verilmiyor” dediler.

ÇİVRİL SAHİPSİZ İSTEYEN İSTEDİĞİ İŞLEMİ YAPIYOR

Doğalgaz çalışmalarına başlanırken Belediye tarafından açıklanan hat kazı çalışmalarının çok kez değiştiğine dikkat çeken vatandaşlar “doğalgazın geleceği açıklanan mahalleler birçok kez değişti. Neye göre kimin isteği ve talebine göre değişti bilen yok. Enerya Belediye istedi diyor, belediye bizim söz hakkımız yok diyor. Çivril sahipsiz kalınca önüne gelen istediği yere istediği hattı döşüyor, istediği yeri kazıyor” dediler.

ENERYA HAFTADA BİR GÜN GELİYOR SADECE ABONE ALIYOR

En büyük sorunun Enerya şirketinin Çivril’de bir ofis ve yetkilisinin olmamasına bağlayan vatandaşlar “Enerya çalışmalar başladığından bugüne Çivril’de sabit bir yer bile açmadı. Onlar için Çivril sadece para kazanılacak bir yer. Ama vatandaşın muhatap alacağı bir yetkili ya da ofis bile yok. Haftada bir gün gelip belediyede merdiven ağzında abonelik kaydı alıyorlar. Hangi mahallede hat döşenecek nerelere gaz verilecek detaylı bilgide vermiyorlar” dediler.

BELEDİYE SORUNA DUYARSIZ

Yaşadıkları sorunlara çözüm bulamayan vatandaşlar “ Enerya sadece abone yapıyor ve para alıyor. Hangi mahalleye gelmiş gelmemiş kafasına göre hareket ediyor. Belediyeye gidiyoruz ne başkan ne yardımcıları sorunumuza çare buluyor. Bizlik bir şey yok deyip bizi kapı dışarı ediyorlar” dediler.

Editör: Haber Merkezi