Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında kısıtlı sayıda davetli ile gerçekleştirilen törene; AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’nın yanı sıra Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AYBÜ Senato Üyeleri ve davetliler katıldı.

Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ Bölgesini canı pahasına savunan Azerbaycan’a destek vermek adına Türkçe ve Azeri eserlerin seslendirildiği müzik dinletisi ile başlayan tören, daha sonra AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’nın selamlama konuşması ile devam etti. Konuşmasında 2020-2021 Akademik Yılı’nın tüm akademik camiaya hayırlı olması temennisinde bulunurken, içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle uzaktan eğitim modelini uygulamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Aydınlı, en kısa sürede öğrencilerle tekrardan yüz yüze eğitim sistemi ile bir arada olmayı diledi.

REKTÖR VEKİLİ KUTLUHAN, AYBÜ’NÜN AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Törende konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “2020-2021 akademik yılının uzaktan eğitim de olsa tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz de Pamukkale Üniversitesi’nde uzaktan eğitime başladık. Sizlere biraz Pamukkale Üniversitesi’nden bahsetmek istiyorum. Pamukkale Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş bir devlet üniversitedir. Şu anda gelmiş olduğu nokta bize göre çok büyük. 60 bin öğrencisi, 16 fakültesi ve 14 ilçesinde toplam 17 meslek yüksekokulu var. 3 bin civarında da öğretim elemanı var. Ege Bölgesinde memleketimizin güzel bir yerinde. Bugünlerde yaşadığımız durumları bizleri her zaman alarm durumunda bırakmak zorunda. Hiçbir üniversitemiz milli değerlere tecavüz edildiğinde tabii ki sessiz kalmamakta. Biz de Pamukkale Üniversitesi olarak Can Azerbaycan’ın yanında olmaktan her zaman gurur duyduk ve her zaman yanında olacağımızı buradan bir kez daha bildirmek istiyorum. Beni davet eden sayın rektörümüze çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının devamında Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli halkını düşmana karşı mücadeleye davet eden fetvasını okudu.

Konuşmasının ardından PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’e; Sevr Antlaşması sonrasında İzmir’i işgal eden Yunan işgal kuvvetlerine karşı, çıkış yolu arayan Denizli halkına mücadele fetvası veren Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin konuşma metninin yazılı olduğu hediyeyi takdim etti.

Tören daha sonra Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’in selamlama konuşması ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi