İşçi ve emekçilerin, ülkemizin kalkınmasında, istikrarlı bir büyüme içine girmesinde büyük emekleri olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Emeğin, dayanışmanın ve birlikteliğin timsali olan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de önemli tarihlerden bir tanesidir. Üretimin her alanında yer alan, özverili emeklerini ve alın terlerini akıtan emekçilerimiz, ülkemizin kalkınması ve istikrarlı büyümesinin sürmesinde önemli roller üstlenmektedir. İş hayatında var olan birlik, dayanışma ve huzur, hiç şüphesiz toplumumuzun her alanına yansıyacak, böylelikle ülkemiz, farklı inanç ve farklı kültürlerden insanların bir arada yaşadığı, huzur ve dayanışmanın egemen olduğu bir coğrafya olarak kalmaya devam edecektir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgınıyla mücadele devam ederken, özellikle sağlık çalışanlarımız salgının önlenmesi ve hayatın bir an önce normale dönmesi için büyük bir emek ve mesai sarf etmektedir. Bu zorlu süreçte, toplumuzun salgından uzak tutulması ve hastaların iyileştirilmesinin öneminin yanında, önemli olan bir diğer husus da market, lojistik, temizlik gibi alanlarda ve sanayide çalışmaların ve üretimin devam etmesidir. Bu alanlarda çalışan işçi ve emekçilerimiz toplumun ihtiyaçlarının karşılanması ve üretimin devamlılığı için büyük gayret göstermektedir, bu vesile ile kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçi ve işçilerimizin,‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularla kutlarken, Covid-19 ile mücadele eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bu süreçte hayatın devamlılığı konusunda gayretlerine ara vermeden devam eden tüm çalışanlarımıza görevlerinde kolaylıklar temenni ediyorum.”

Prof. Dr. Hüseyin BAĞ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü

Editör: Haber Merkezi