Mide büyük miktarlarda gıdayı alabilecek kadar genişleme kapasitesine sahiptir. Gıda mideye gelince mide açılır ve bağırsaklara gönderildikten sonra ise tekrar eski boyutuna gelebilmektedir. Obezite cerrahisinden sonra da mide bu genişleme ve küçülme reaksiyonunu sürdürmektedir. Midenin ruga adı verilen katlantıları gıdaya yanıt olarak bu işlevi sürdürmesini sağlamaktadır.

Bu konuda bir teori, fazla yediğinizde midedeki rugaların gerildiği ve sürekli gıda akışı yüzünden asla normal boyutuna gerileyemediği yönünde olmaktadır. Bu nedenle mide giderek daha fazla gıdaya alışır ve tam tokluk hissinin oluşması için giderek daha fazla yenmesi gerekmektedir.

PoşReset yöntemi midenizi normal boyutuna döndürmeyi amaçlayan bir sistem olmaktadır. Bu da gıda alımınızı ciddi şekilde azaltarak yapılabilmektedir.

PoşReset Yöntemi Nasıl Uygulanır?

PoşReset Yöntemi obezite cerrahisinden sonraki diyete benzemektedir.

  1. Gün:, et suyu, kafeinsiz çay veya kahve, şekersiz ve karbonatsız içecekler olmaktadır.

2.-3. Gün: Sıvı gıdalar tüketilmektedir. Bunlar; şekersiz, karbonatsız sıvılara eklenmiş protein tozu, şekersiz puding, tanesiz çorbalar, yağsız yoğurt, şekersiz komposto, posasız elma suyu olmaktadır. Hedefin mideyi gerecek hiçbir gıda yememek veya içmemek olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Bu nedenle sıvı veya gıda alımının aralıklı olarak çok küçük miktarlarla kısıtlanması gerekmektedir.

4.-6. Gün: Püre gıdalar tüketilmektedir. Badem ya da Hindistan cevizi sütüne eklenmiş protein tozu, humus, yağsız taze peynir, tanesiz çorbalar, çırpılmış yumurta tüketilmektedir. Bu dönemde püre haline getirilse bile et tüketilmemesi gerekmektedir.

7.-9. Gün: Yumuşak gıdalar tüketilmektedir. Yumuşak, haşlanmış sebzeler, yağsız, taze peynirler, püre halinde et ya da tavuk, çırpılmış yumurta, buharda pişmiş balık, muz, avokado gibi püre meyveler, somon ya da ton balığı tüketilebilmektedir.

10.Gün ve Sonrası: Sağlıklı gıdalar tüketilebilmektedir.

Eklenecek her gıdayı çok küçük miktarlarda ve azar azar eklemek gerekmektedir. Bir öğünün kesinlikle yumruğunuzdan büyük olmaması gerekmektedir. Su alımının öğünlerden en az 30 dakika ve sonrasında yapılması gerekmektedir. Yavaş ve çok iyi çiğneyerek yemek gerekmektedir. Öğünlerin ortalama 30 dakika sürmesi gerekmektedir. Meyveler sınırlı olarak tüketilebilmektedir ancak, şeker ve karbonhidrat içeren tüm ürünlerden uzak durulması gerekmektedir.