Sıcak yaz günlerin etkisi ile serinlemek isteyen çocukların girdiği sağlıksız havuza tepki CHP Çivril belediye meclis üyelerinden geldi. Gürpınar mahallesinde vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP’li belediye meclis üyeleri Mahallenin kanayan yaralarına parmak bastı.
SUYU KALMAMIŞ PINAR
Gürpınar’ın kasaba haliyle daha bakımlı bir yer olduğunu kaydeden CHP grup başkan vekili Nuri Özen, “Gürpınar belediyelikken gürül gürül suları akan yemyeşil bir yerdi. İnsanların piknik yapmak için ilk tercihleri arasında yer alan Gürpınar şimdi ne yazık ki bakımsızlıktan neredeyse içine girilemeyecek durumda. Duvarları yıkık, suları kesilmiş viraneye dönmüş. Önceden buraya araç girişine dahi izin verilmezken şimdi araçlar piknik alanı içinde, yerlerde hiç yeşillik kalmamış, ağaçlar ise kurumuş vaziyette. Suyu kalmamış pınarın aktığı havuzda ise çocuklar oyun oynuyor. Çocukların sağlığı ile oynayan sağlıksız olan havuzun temizlenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

PINARIN ADI VAR KENDİ YOK
YAPMAYACAKSANIZ BIRAKIN GİDİN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “Denizli’de ne varsa Çivril’de de olacak” seçim sloganını hatırlatan Özen, “Denizli’de de ağaçlar böyle kurutuluyor mu? Denizli’de de mi piknik alanları böyle kuru ve bakımsız. Akmayan pınarlar Denizli’de de mi var? Millet Bahçesi yapacağız diye çıktınız yola, milletin bahçesine bakın yeter başka bir şey istemiyoruz sizden. Yapacaksanız yapın yapmayacaksanız bırakın gidin.”dedi.
BUNA BİR SON VERİN
Gürpınar sınırları içinde Çivril Uşak karayolu üzerinde bulunan alana dökülen moloz ve çöplerin kötü bir görüntü oluşturduğunu kaydeden CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Gönül Emre, “Burası Uşak yolu, futbol sahanın yanı. Bir bölümü vatandaşa bir bölümü Çivril Belediyesine ait olan bu alanın molozlarla doldurulmuş olması yoldan geçenler için hiç de hoş olmayan görüntü sergiliyor. Hemen yanında ise Çivril Belediyesine ait ağaçlandırma alanı yer alıyor ama ne yazık ki ağaçların da çoğu bakımsızlıktan kurumuş durumda. Turizme bu kadar önem verilerek Çivril’in tanıtımları yapılırken Çivril’e ilk kez gelecekleri moloz ve çöplerle dolu böyle kötü bir görüntü ile karşılamak ne derece doğru? Çivril Belediyesi mi yapacak? Büyükşehir Belediyesi mi yapacak? Hangisi yapacaksa bir an önce bu çirkin görüntünün yol üzerinden kaldırılması gerekiyor. Mahalle halkı da bu durumdan oldukça rahatsız durumda. Mecliste de moloz atıkları için belirli bir yer belirlensin molozlar orada toplasın diye öneride bulunduğumuz halde bu yönde bir çalışma yapılmıyor. Herkes canının istediği alana molozunu ve çöpünü atıyor. Artık buna bir son verin. ” ifadelerini kullandı.

PINARIN ADI VAR KENDİ YOK PINARIN ADI VAR KENDİ YOK PINARIN ADI VAR KENDİ YOK

KANALİZASYON AĞAÇLARI KURUTUYOR
Gürpınarlı çiftçi Recep Metin kavak ağaçları bulunan arazisinin içinden geçen kanalizasyon atıklarının ağaçlarını kuruttuğunu iddia etti.
İçerisinde kavak ağaçları bulunan arazide kanalizasyon atıkları nedeni ile zarar gördüğünü ifade eden Recep Metin, “Bir şey söylememe gerek yok. Gelip baksınlar yeterli. Ne kokusundan durabiliyoruz ne de ağaçları koruya biliyoruz. Her geçen gün kavak ağaçlarım biraz daha kuruyor. Bu atıklardaki asitler ağaçların köklerini yakıyor ve kurutuyor. Bu sadece benim arazim, benim ağaçlarım için geçerli değil, dere boyunca akan kanalizasyon atıkları tüm çiftçinin ürününü etkiliyor.” dedi.
PARASI HAZIR AMA YAPILMIYOR
Kanalizasyon arıtma tesisinin 2014 yılından bu yana neden yapılmadığını soran CHP Grup Başkan Vekili Nuri Özen, “2013 yılının 6. ayında Gürpınar Mahallesinin kanalizasyon döşeme işi bitmişti. Büyükşehir olmadan önceki son belediye başkanımız kanalizasyon arıtma tesisinin yerini almış ve tesisin yapımı için parasını da hazırlamış, projesi çizilmişti. Kanalizasyon dereye akıyor ve temiz su ile birleşiyor. Çiftçilerimiz bu su ile üretim yapıyor. Hayvancılarımız koyunlarına bu sudan içiriyor. Sağlık hiç gözetilmiyor. DESKİ müdürü Gürpınarlı olmasına rağmen neden kendi mahallesi için hala bir çalışma başlatmadı. Parası hazır olan kanalizasyon arıtma tesisi 2014 yılından bu yana neden yapılmıyor? Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’dan buna cevap vermesini istiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi