Çivril Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Pazarcı esnafına ürünlere dokunulmaması yönünde yazı gönderildi. Esnaf Odası tarafından gönderilen yazıları pazarcı esnafları vatandaşların okuyabileceği şekilde tezgahların üzerine koydu. Pazar tezgahlarında sarı zemin üzerine siyah yazı ile yazılmış uyarıda; “Korona virüs tedbirleri nedeniyle tezgahta bulunan yaş sebze ve meyve alımlarında satış yapan esnafımızdan yardım isteyiniz. Lütfen elle seçme yapmayınız!!! Her şey sağlığımız için anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi.

ALICI DA MEMNUN SATICI DA

Yapılan uygulamadan memnun olduğunu dile getiren pazarcı esnafı; “Vatandaşlarımızın çoğu bu uygulamanın sağlık için ne kadar önemli olduğunun farkında. Ürünlere dokunmuyor hangisinden kaç kilo istediğini söylüyor biz de tartıp veriyoruz. Bazı vatandaşlarımıza ise durumun ciddiyetini anlatmak, ürünlere neden dokunmaması gerektiğini anlatmak için baya uğraşıyoruz. Dokunulmaması için tartıştığımız müşterilerimiz dahi oluyor. Zabıta ekiplerimizin sürekli dolaşıyor olması çok faydalı oluyor. Keşke bu uygulama hep devam etse. Normalde pazar bitiminde oradan oraya itilerek seçilmekten çoğu malımız zayi oluyordu. Şimdi ise tezgahtaki ürünlerimiz hep sağlam ve el değmemiş.” dedi.

Kendisi seçmeden alış veriş yapmanın iyi ve kötü yanlarının olduğunu ifade eden alıcılar ise; “Sağlığımız açısından bu uygulama çok iyi. En azından ürünlere sadece pazarcının eldivenli eli değmiş oluyor. Hastalıklı mı? elini yıkadı mı, yıkamadı mı belli olmayan bir sürü kişinin dokunduğu domatesi almaktan çok çok daha iyi. Hep böyle devam etmesini isteriz aslında ama pazarcımıza da güvenmek gerek. Bizler seçmiyoruz diye çürükleri doldurdu mu hiç hoş olmuyor. Elbette ki pazarcı da haklı olabilir bütün çürükleri çöpe atarsa zarar edebilir ama en azından bir poşete bir tane çürük atsınlar. İki kilo portakal aldım içinde dört beş tane çürük çıktı. Pazarcılarımız bunu yapmazlarsa eğer kimse kendisi seçmek istemez zaten. Bu zor günlerimizde bir birimize destek olmalıyız. Krizi fırsata çevirerek kimse bir şey kazanamaz. Saygı, sevgi ve karşılıklı hoş görü ile içinde bulunduğumuz bu zor süreci atlatacağız. Alış veriş olmasaydı evden dışarı çıkmıyorduk. İşin yoksa evden çıkma Çivril.” diyerek sloganla sözlerini tamamladılar.

PAZARDA ÜRÜNLERE EL DEĞMİYOR

Editör: Haber Merkezi