Çivril pazaryerine sergi açan pazarcılar akşamları mallarının çalındığını iddia ederek belediyenin pazaryerinde güvenliği arttırmasını istedi.

PAZARCILAR GÜVENLİK KAMERASI İSTİYOR

Yakın zamanda yenilenerek faaliyete giren Çivril Sebze pazarı hırsızların uğrak yeri oldu. MOBESE kameralarının dışında kalan sergilere dadanan hırsızlar pazarcıları büyük zarar uğratıyor. Perşembe gün kurulan pazara hallerden mal getiren toptancıların mallarına dadanan hırsızlar özellikle Çarşamba akşamalrı sergi ve araçlardaki malları çalıyor. Konuyu Çivril esnaf ve Sanatkarlar odası aracılığıyla Çivril belediyesine ileten esnaflar pazaryerine güvenlik kamerası konulmasını ve pazaryerinde güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi. Her hafta serisinden mal çalındığını iddia eden bir toptancı “biz Çarşamba gün gelip sergi açan arkadaşlara mal veriyoruz. Kendimizde Perşembe gün sergi açıyoruz. Halden getirdiğimiz mallar Çarşamba gece ya kamyonda ya da sergide kalıyor. Hava karardıktan sonra hırsılar gelip ne varsa götürüyor. Hava soğuk olduğu için kamyonda ya da malların başına kalma şansımız yok. Hırsızlar da bunu bildiği için her hafta gelip mallarımızı çalıyor. Esnaf odasına durumu ilettik. Pazarın içini görecek şekilde güvenlik kamerası konulmasını istedik” dedi.

Pazarın dışındaki mobese kameralarının çatının altını görmediğini belirten esnaflar “hırsızlar pazarcı gelip araçlarına yükleyip götürüyorlar. Sabah geldiğimizde tezgâhta ya da kamyonda hiçbir şey kalmadığını görüyoruz. Pazara giren çıkan araçlar belli değil. Çalan bizden çok kazanıyor. Tespit edilemiyor. Her hafta mal almış gibi gelip çalıp gidiyorlar” dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çivril Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Zeki Karahan son zamanlarda pazaryerinde istenmeyen olayların yaşandığına dair şikâyetler aldıklarını belirterek “bazı pazarcı esnafımız özellikle Çarşamba akşamları sergi ve kamyonlarından hırsızlık yapıldığını belirttiler. Konuyu Çivril belediyesine ilettik. Pazaryerinin içini görecek şekilde güvenlik kamerası yapılmasını talep ettik. İnşallah en kısa zamanda taleplerimiz yerine getirilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi