6 bin akademisyenin yer aldığı listede, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar H-indeksinde 38. sırada, atıf sayılarına göre ise 125. sırada yer aldı. Listeye PAÜ’den toplam 59akademisyen listeye girdi.

Türk Üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerin yayımlarına göre Türkiye’de en çok atıf alan ve H-indeksi en yüksek olan akademisyenler açıkladı. Toplamda 6 bin akademisyenin dâhil edildiği listede, H-indeksine göre ilk yüze giren PAÜ’lü akademisyenler: Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar, 58 H-indeks puanı ile 38 sırada, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi; 52 H-indeksi puanı ile 68. sırada yer aldı.

Bir akademisyenin yaptığı çalışmaların verimli ve etkinliğini gösteren sayısal bir gösterge olan H-indeksi, Kaliforniya Üniversitesinde fizikçi olan Profesör JorgeHirsch tarafından 2005 yılında icat edilmiştir. Atıf indeksi, içeriğindeki bilimsel kaynaklarda yayımlanan yayınları ve bu çalışmaların aldığı atıfları listeleyen indekslerdir. Atıf indeksi, bir akademik çalışmanın literatürdeki özgünlüğünü belirleyen bir ölçüttür.

Editör: Haber Merkezi