Gelecek için ümidimizi kaybetmeden daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis üyesi semih Dere 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimleri hakkında yaptığı değerlendirmede “Gelecek için ümidimizi kaybetmeden daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Değerlendirmesinde Türkiye’nin her zaman olduğundan daha fazla birlik olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Dere “yüzüncü yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni ayakta tutmak, güçlendirmek ve yaşatmak için her zaman olduğundan daha fazla dayanışma içinde olmamız gerek” dedi.

Denizli’den 35 Aday Adayı Var

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerine sayılı günler kala CHP Belediye meclis üyesi ve Grup başkanvekili Semih Dere basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirme yaptı. Dere, değerlendirmesinde Milletvekili sıralaması ve belirlemesi süreci hakkında da açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede 14 Mayıs seçimlerinin ülke geleceği adına çok önemli olduğuna dikkat çeken Dere “çok önemli bir seçime gidiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Denizli’den bugün itibari ile 35 arkadaşımız Milletvekilliği müracaatında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisinde ön seçim ve delege fikirleri her zaman belirleyici olmuştur. Bu seçimde adaylık başvurusu yapan arkadaşlar, sanırım sürenin çok kısa olmasından dolayı genel merkez ve MKYK tarafından belirlenecek. CHP’nin ve delegenin alışık olmadığı ve benimsemediği bir yöntem olsa da bu seçimde adaylar bu şekilde belirlenecek” dedi.

Meclis Üyelerine İzin Çıkmadı

Çivril’den bir adayın olması gerektiğine inanarak adaylık için girişimlerde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Dere “yaşadığımız soruna ve yönetim krizine çözüm bulmak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında şanlı meclisimizde Denizli ve Çivril’imizi temsil etmek için girişimde bulundum. Milletvekilliği adaylığını düşünürken il ve ilçe örgütümüzle yol arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Diğer ilçe örgütlerimizi de ziyaret ederek fikir ve önerilerini aldık. Ziyaretlerimizde gençlerin bu dönem mecliste olması gerektiği yönünde olumlu dönüşler aldık. Ama Parti yetkili kurullarımız meclis üyelerinin istifa ederek milletvekili olmalarına izin vermedi. Dolayısıyla bizde meclis üyeliği görevimize devam ediyoruz” dedi.

Milletvekilliği adaylığı için karar verirken vekillik ya da makam sahibi olmak gibi düşünceleri olmadığını da sözlerine ekleyen Semih Dere “örgütlerimiz ve üyelerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucu ülkemize genç ve heyecanı olan isimlerin daha verimli hizmet edeceği kararına vardık bu düşüncelerle aday adaylığı sürecini başlattık. Yola çıkarken, masaya yumruğunu vurup “Ben Denizli’nin vekili olacağım” hiçbir zaman demedik. Amacımız vekillik değil parti ve ülkemize hizmet etmek düşüncesiydi. Dün nasıl memlekete hizmet için yola çıktıysak, yarın da hizmet arzumuzda bir değişiklik olmayacak. Aday olamadık diye kenara çekilenlerden olmayacağız. Daha fazla hizmet edebilmenin yollarını arayacağız” dedi.

Cumhuriyetin yüzüncü yılında meclise gidecek vekillerin çok hassas seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Semih Dere “ülke olarak önemli bir sürece giriyoruz. Cumhuriyetimizi nice yüz yıllara ulaştırmak için CHP’nin meclise göndereceği vekiller daha önemli bir konuma geliyor. Böylesi bir dönemde delegeler tarafından seçilen adayların mecliste olması daha mantıklı olacaktı ama dediğim gibi süreç buna izin vermedi” dedi.

Ben Eziyet Çektim Vekillik Benim Hakkım Denmemeli

Vekil adaylığı için müracaat eden aday adaylarının partinin içinden çıkan isimler olduğunu belirten Dere “müracaat eden arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu uzun yıllar partide farklı görevlerde bulunmuş, çok defa da vekil adayı olmuş büyüklerimiz. Elbette deneyimlerini tecrübelerini aktarmak istiyorlar. Uzun yıllar partide görev yaptıkları için vekil adayı olmak, parti neferliğini milletvekilliği ile taçlandırmak istiyorlar. Seçilecek arkadaşların vekilliği makam ve etiket için yapmayacaklarına inancımız tam. Çünkü CHP’nin neferi olmak ülke ve milletin çıkarlarını kendi makam ve etiketlerinden önde tutmayı öğretir. Seçilecek hiçbir arkadaşımızın ‘ben partinin yıllardır eziyetini çektim, vekillik benim hakkım’ diye düşüneceğini sanmıyorum” dedi.

Cumhuriyetin Genç Ve Dinamik Askerlere İhtiyacı Var

Yüzüncü yaşını kutlayacak Cumhuriyetin, yeni yüzyılda genç ve geleceğe umutla bakan gençlere ihtiyacı olduğunu belirten CHP grup Başkanvekili Semih Dere “Atatürk’ün enerjisi, yol göstericiliği ile yüzüncü yaşını kutlayacak Cumhuriyetimizin ikinci yüz yıla girerken, Atatürk gibi düşünen, Atatürk gibi genç, Atatürk gibi cesur gençlere ihtiyacı var. Atatürk’ün gösterdiği hedefe varmak için genç ve dinamik cumhuriyetçi neferlere ihtiyacımız var” dedi.

Parti Bazlı Değil Cumhuriyet Ve Rejim Odaklı Bakmalıyız

Seçimlere ittifaklar halinde gidileceğini ve partilerin kendi tabanlarına bunu iyi izah etmeleri gerektiği belirten Dere “14 Mayısta yapılacak seçimlerde iki Cumhurbaşkanı adayı yarışacak ama birçok parti seçime girecek. Bu seçimde parti temelinde değil Cumhuriyet ve rejim odaklı düşünmemiz gerekiyor. İttifak ortağı partilerin tabanlarına bu ittifak şuurunu ve mantığını iyi anlatması gerek. Milletvekilliği seçimlerinde her parti kendi adayı ile seçime gidecek ama Cumhurbaşkanı adayı olarak iki isim yarışacak. Millet ittifakı ve Altılı Masa’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi. Sandıkta Cumhurbaşkanlığı tercihinde parti değil ittifakın adayına oy vereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi