Kuruyan parklar vatandaşları çileden çıkardı.
Çivril Yukarı Mahallede bulunan ve şehit adını taşıyan park bakımsızlıktan dolayı kaderine terk edilmiş durumda. Mahalle sakinleri, yetkililerden parkın geçen yıllarda olduğu gibi sürekli bakıma alınmasını istedi.
Çivril Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki bir çok parkta bulunan ağaç ve çimlerin bakımsızlıktan kuruduğunu ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerden kuruyan ve harabeye dönen park ve mesire alanlarının bakıma alınmasını istedi.
YAZ BOYUNCA BAKIM YAPILMADI
Parkın bakımını yıllarca hem mahalleli hem de belediye tarafından yapıldığını ancak bu yıl parkın hiç sulanmadığını belirten vatandaşlar parkın içindeki kuyunun kuruduğunu belirterek “önceden belediyeden kimse gelmese bile biz santrifüjle çimleri sulardık. Ama bu yıl kuyu kurudu ve sulama yapılmadı. Zamanla da önce çimler sonrada ağaçlar kurumaya başladı” dedi. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte serin ve ağaçlık alanlara duyulan ihtiyacın daha da arttığına dikkat çeken vatandaşlar çocukların dinlenme alanlarına ihtiyaç duyduğunu söyleyerek, yetkililerin parkı yeniden düzenlenmesini istedi.
BELEDİYE HORTUMLA SULAYIN DEDİ
Parkın içinde bulunan su kuyusunun kuruduğunu belirten mahalle sakinleri “park yapıldığından beri içindeki su kuyusu ile sulanıyordu. Çoğu zamanda biz suluyorduk Belediye gelip bakımını yapıyordu. Bu yıl su kuyusu ya göçtü ya da su çekildi. Yaz başından beri sulama yapılamadı. Durumu belediyeden gelenlere ve yetkililere ilettik bize evinizden hortum çekin sulayın dediler. Bu park evden çekilecek su ile sulanır mı? Hem çözüm bulmuyorlar hem de insanlarla dalga geçiyorlar” diyerek tepki gösterdiler.
MAHALLELİYE VE ŞEHİDE SAYGISIZLIK
“Bu park Çivril’in en güzel yerinde ve en güzel parklarından biriydi. Parkımız bu zamana kadar hep yeşillik doluydu. Bu yıla kadar da her zaman belediye tarafından bakımı yapılırdı. Ancak bu yıl hiç kimse uğramadı. Susuzluktan çimler kurudu. Mahallemizde yeşil bir alan olduğu için mutluyduk, ancak yeniden bu parka bakılırsa mutlu olacağız. Çocuklarımızı böyle yeşillik yerlere rahatça götürebiliyoruz, oyun oynamaları için. Yetkililerden parka geçtiğimiz yıllarda bakıldığı gibi bakım yapılmasını istiyoruz. Parkın bu halde olması hem adını taşıdığı şehide hem de bu mahallede yaşayanlara saygısızlık” dediler.

Editör: Haber Merkezi