Başkan Ertuğrul, gece-gündüz demeden fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının hakkının ödenemeyeceğini vurgulayarak; “Sağlık çalışanlarımız kendi hayatlarından fedakârlık ederek bizlere en yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunmaya gayret etmekte, insan canı ve sağlığı için çalışmaktadır” dedi.

Halil Ertuğrul mesajında, tüm sağlık çalışanlarının insanlık için hayati görevler üstlenen birer kahraman olduğunu vurgulayarak, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAYATİ GÖREVİ ÜSTLENİYORLAR”

Sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini aktaran Halil Ertuğrul şunları kaydetti:

“Son 2 senedir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyemeyiz. Aslında pandemi süreci bize hiç unutmamamız gereken bir şeyi hatırlattı. Sadece salgın hastalıklar döneminde değil, günlük yaşantımızda da tüm sağlık çalışanları insanlık için hayati görevler üstlenmiş birer kahramandır. Herhangi bir rahatsızlıkla başvurduğumuz sağlık kurumlarımız ve sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Pandemi süreci bizleri ortaklaşa çalışmanın önemini de anlatmış oldu. Sokakta yürümekten, kendi annemize babamıza veya evladımıza gitmekten çekinir hale gelmiştik. Böyle ağır bir ortamda saha da sağlık personelleri vardı. Kürsüde vaaz eden din görevlilerimizin kapı kapı gezerek insanlarımızın sağlığını, Milli Eğitim’de çalışan arkadaşlarımız filyasyon ekibinde görev almıştı. Belediyelerimizin sahada temizlik çalışmalarını titizlikle yapmış ve muhtarlarımız başta olmak üzere tüm STK gönüllülerimiz, Kızılay’ından Yeşilay’ına kadar herkes sahada idi. Kısacası sıkıntı ve sorun anında toplumun her kesiminin birbirine destek olduğunu ortaya çıkacak sonuçları yönetebileceğimizi bu şekilde de göstermiş olduk. Sağlık çalışanlarımız temizlik görevlisinden hekimine kadar hepsi birer pandeminin kahramanıdır. Güçlü sağlık alt yapımızla ve aşılama çalışmalarımızla birlikte normal yaşantımıza yavaş yavaş dönmeye başladık. Sağlık çalışanlarımıza sadece zorlu koşullarda değil, her dönemde ihtiyacımız olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Yurdumuzun dört bir köşesinde insanımız için sağlığımız için görev yapan sağlık çalışanlarımıza minnet duyuyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum ”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi