İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Halk Eğitim Müdürü Ramazan Eroğlu’nu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “Pandemi döneminde köylerde kurs açarak insanlara destek oldunuz ve bu değeriniz paha biçilemez. İnsanlar evlerinden çıkamadı ama siz köylere gidip kurs açarak onlara umut oldunuz ”dedi.

“KURSLARA KATILIM GÜZEL”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Eroğlu, ilçede kurslara yoğun talep olduğunu vurgulayarak; “Yaz kurslarımızla başladık. Şu an tam gaz kurslarımız devam ediyor. Ayrıca Kaymakamımız Turan Soğukoluk’da kurslara çok önem veriyor. Kurslarda kadınlarımız daha ağırlıklıdır. El sanatları, dikiş-nakış, ahşap boyama gibi birçok kursumuz var. Pandemiye rağmen vatandaşların katılımı güzel. Kıralan, Çıtak tarafında özellikle katılım yoğun ”dedi.

“GÜRPINAR’DA HALI DOKUMA KURSU AÇILACAK”

Halk Eğitim Merkezi bir ilke daha imza atacak diyen Ramazan Eroğlu; “Çivrilli vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. İki hafta önce Uşak halı fabrikasını ziyaret ettik ve incelemelerde bulunduk. İşverenle konuştuk ve anlaştık. Halı dokuma için Gürpınar Mahallesi’nde tezgahlar kurulacak, işveren ipini verecek ve dokunan halıyı satın alacak. Bu kursumuzu İŞKUR destekli açtığımız zaman kadınlarımız oradan da gelir elde edebilecekler. Hem kadınlarımıza maddi olarak destek sağlamış olacağız hem de kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak adına ciddi manada bir görev üstlenmiş olacağız. Bizler her zaman kadınlarımıza destek olmaya ve kültürümüzü yaşatmak adına çeşitli kurslar açarak ilçemizi kalkındırmaya devam edeceğiz ”diye konuştu.

“DESTEKLERİNİZ İÇİN MİNNETTARIZ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Eroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ İlçe adına güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Vatandaşlarla beraber olup dertlerini dinliyorsunuz. Kurslarımızı ve Halk Eğitimimizi ziyaret ettiğiniz ve bize destek olduğunuz için size minnettarız ”dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”

AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Çivril’de kültürün gelecek nesillere aktarılması için halı dokuma kursunun açılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek; “Çivril tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yapılması önem arz ediyor. Halı dokuma sanatı kursunun açılmasına bizlerde destek veriyoruz. Çünkü kültürümüzü unutursak yozlaşırız. Bizler kültürümüze sahip çıkmalıyız ki yeni nesil de geçmişine bakıp kültürlerini korumayı bilmeli. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak güzel çalışmalara imza atıyorsunuz. Pandemi döneminde bile köylerde açtığınız kurslarla insanlara umut oldunuz ve meslek öğrettiniz. Değeriniz paha biçilemez. Bizler her zaman sizin ve tüm kursiyerlerimizin yanındayız. Misafirperverliğinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum ”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi