İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM Başkanlığına verdiği 2 ayrı yazılı soru önergesi ile tüm dünyayı tehdit eden Corona Virüs hastalığından korunma yöntemlerinden şimdilik en etkilisi olan Steril Yüz Maskesi konusunu gündeme getirdi.

Öztürk, Sağlık Bakanı Koca’nın ve Ticaret Bakanı Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergeleri ile dünyayı kasıp kavuran ve sınırlarımıza dek dayanan Corona Virüsten korunmada kullanılan Steril Yüz Maskeleri konusunda sorularını sordu.

Yasin Öztürk, Bakanlara Ülkemizde Steril Yüz Maskesi üreten firma olup olmadığını, varsa kaç fabrikada ne kadar üretim yapıldığını bu üretimin Türkiye için yeterliliğini sordu. Öztürk ayrıca Çin’den şimdiye kadar ne kadar maske alındığını, hastalık ortaya çıktıktan sonra iptal edilen maske alımı miktarını Bakanlardan cevap olarak istedi.

Denizli’yi de ilgilendirmesi muhtemel olan bir konuya da dikkat çeken İYİ Parti Denizli Milletvekili : “ Diğer ilgili Bakanlıklarla görüşme yapılarak, Türkiye’nin sağlık tekstili konusunda söz sahibi olabilmesi için firmaların desteklenmesi düşünülmekte midir? “ sorusu ile Denizli Tekstili’nin desteklenerek başka bir vizyona ulaşabileceğine işaret etti.

Editör: Haber Merkezi