Kent A.Ş. bünyesindeki temizlik işçilerinin haftada 5 saat fazla çalıştırdıklarını iddia eden CHP Belediye Meclis Üyesi Nuri Özen temizlik işçilerinin haklarının korunmasını istedi.

Çivril Belediyesi Kent A.Ş. bünyesinde çalışan temizlik görevlileri imzaladıkları sözleşme şartlarına uyulmadığını ve haftada 5 saat fazla mesai yapmaya zorlandıklarını iddia etti. Ayda 20 saat fazla çalışan işçiler idarenin kendilerine fedakârlık çağrısı yaptığını belirterek haklarının korunmasını ve şartnamede yazan şartlar altında işlerine devam etmek istediklerini ifade ettiler.

Temizlik görevlilerinin fazla çalıştırılması hakkında değerlendirme yapan CHP Belediye meclis üyesi Nuri Özen fedakarlık yapması gerekenin işçiler değil belediye olduğunu belirterek “Çivril Belediyesinin iştiraki Kent A.Ş. bünyesinde çalışan temizlik görevlisi emekçi kardeşlerimizi iki yıldır zor şartlarda çalışıyorlar. Yaptıkları sözleşme tek taraflı belediye tarafından ihlal edilip, işçiler haftada 5, ayda 20 saat fazla çalıştırılarak emek ve hakları sömürülüyor. Defalarca kurum amiri ve sorumlulara durumu açıklamalarına rağmen kendilerine her defasında fedakârlık yapmaları istenmektedir. Burada fedakârlık yapması gereken gece gündüz soğuk sıcak demeden fedakârca çalışan emeğini ortaya koyan temizlik görevlileri değil belediye ve Kent A.Ş.’dir. Çivril belediyesinde sözleşme olmasına rağmen işçi emeği sömürüsü vardır ve bu Çivril için diyerek yapılmaktadır” dedi.

İşçilerin işten çıkma korkusu ile karşı karşıya olduğunu haklarını aramakta zorlandığını belirten Özen “Çivril belediyesi açık açık söylemese de işçileri işleri ile korkutup emeklerini sömürmeye devam ediyor. 2022 yılında hala emekçinin çalışanın alın terine göz diken, evine ekmek götürmek isteyen insanların korku ve endişelerini kullanan kurumların amir ve idarecilerin olması üzücü” dedi.

İşçilerin bir an önce iş sözleşmesindeki şartlara uygun ortam ve sürede çalıştırılması gerektiğini söyleyen Nuri Özen “emek ve emekçinin her zaman savunucusu olacağız. Eğer bu ağır şartlar ve hak ihlali düzeltilmezse her türlü hakkımızı kullanacak ve işçilerimizin emeğini sonuna kadar savunacağız” dedi.

CHP Belediye meclis üyesi Nuri Özen, “Çivril belediyesi yetkililerine sesleniyorum adında ADALET olan bir siyasi partiden ADALET bekliyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi