İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren, AKP İlçe teşkilatında gençlere oy karşılığında iş vaadi verildiğini iddia ederek “gençlerin geleceği ve umuduyla oynamayın” dedi.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İYİ parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren gençlere ve kamuda çalışan sözleşmeli personele iş garantisi ile oylarının devşirildiğini belirtti. Son bir haftada İYİ Parti ilçe binasına gelen onlarca gençten aynı yönde şikayet aldıklarını belirten Eren “her seçim dönemi aynı düzen, evine ekmek götürmek isteyenler ekmekle, işle korkutuluyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimleri ile ilgili olarak partisinin çalışmaları hakkında bilgi veren ve gündem değerlendirmesi yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren Çivril’de seçimin galibinin İYİ Parti ve Altılı Masa olacağını ifade etti. Son 20 yılda ülkenin her geçen gün geriye gittiğini belirten Eren “gelişme adına, büyüme adına hiçbir olumlu adım atılmıyor. Her geçen günümüz bir önceki günü aratıyor. Bugün aldığımızı yarın alamıyoruz” dedi. 14 Mayıs seçimleri ile Türkiye’nin yeni bir döneme başlayacağını belirten Eren “14 Mayıs seçimleri bir milat ve dönüm noktası olacak, rant ve sömürü düzeni bitecek. İnsanlara iş vaadiyle baskıyla oy verdirmek sona erecek” dedi.

Gençlerin İlgisi Bizleri Umutlandırıyor

İYİ Partiye büyük bir ilgi olduğunu belirten Eren “büyümesini sürdüren partimiz seçim döneminde daha fazla ilgi görüyor. Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde güçlü Türkiye için omuz vermek isteyenler her gün partimizi ziyaret ediyor” dedi. Partiye daha çok gençlerin geldiğini belirten İlçe Başkanı Koray Eren “her grup ve yaştan ziyaretçilerimiz var ama en çok gençler ilgi gösteriyor. Partimize gelen gençlerle uzun uzun konuşuyor sorularına cevap veriyoruz. Gelecek adına gençlerin siyasetle ilgilenmesi bizleri umutlandırıyor” dedi.

AKP İlçe Başkanı iş Vaadiyle Oy Topluyor

Ziyarete gelen bazı gençlerin AKP ilçe teşkilatına da gittiklerini belirten Koray eren “sohbetlerimizde gençler AKP ilçe teşkilatına da gittiklerini anlatıyorlar. Bazı gençler seçimler ile ilgili sordukları sorulara ‘siz bize oy verin biz sizi Belediyede işe alalım’ diye karşılık aldıklarını beyan ediyorlar. Ülkesi için dertlenen gençlere iş vaadi vermek, onlara siz düşünmeyin oy verin işe alalım demek acı bir tablo” dedi.

Gençler AKP’nin Oyununa Gelmeyecek Kadar Akıllı

İş vaadiyle oy devşirmenin AKP’nin 20 yıldır uyguladığı bir taktik olduğuna dikkat çeken Eren “20 yıldır gençleri, ihtiyaç sahiplerini bu şekilde tehditle baskıyla oylarını topladılar. Halen gençlere iş vaadi veriyorlar, torpil diyorlar. Ama unuttukları bir şey var gençler bunlardan daha ön görülü, iş için vatanın geleceğini satmayacak kadar da vatanseverler, AKP’nin oyununa gelmeyecek kadar da akıllı” dedi.

10 Kişilik Yer İçin 1000 Kişiye İş Sözü

Yaptıkları incelemelerde gençlere verilen iş sözünün Çivril belediyesinden ayrılacak 9 kişinin yerine alınacak işçiler için olduğunu tespit ettiklerini belirten Eren “Belediyeden 4 sözleşmeli 5 kadrolu işçi EYT kapsamında emekliye ayrılacakmış boşalan 9 kadro için yaklaşık 1000 gence iş sözü vermişler. İşçilerin emeklilik için başvurup müracaat ettikleri de bilinmiyor ama AKP İlçe başkanı doğmamış bebeğe don biçiyor. Emekli bile olmayan işçilerin yerine eleman alıyor” dedi.

Gençlere İş Sözü Vereceğine Su Zammını Halletsin

Gençleri iş vaadiyle kandıran AKP ilçe başkanının çiftçinin su sorunu çözmesi gerektiğini belirten Koray Eren “kolay olan gençleri iş vaadiyle kandırmak, İktidar ilçe başkanını Ankara’da DSİ’de görmek isterdik. Sulama suyuna yapılan zam konusunda çiftçiye destek ararken, zam için çözüm ararken görmek isterdik ama o kolaya kaçıyor, iş umudu ekmek umudu olan gençleri kullanıyor” dedi.

Kendi Parasıyla Dağıtsın Takdir Edelim

AKP İlçe başkanı Halil Ertuğrul’un her Ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da belediye tarafından organize edilen iftar yemeklerinde ön saflarda yer aldığını belirten Eren “maşallah AKP İlçe başkanı bu Ramazan ayında da kepçeyi almış eline, belediye tarafından, hayırseverler tarafından verilen yemeklerde boy gösteriyor. En önde yemek dağıtacağım sosyal medyada beğeni alacağım diye uğraşıyor. AKP İlçe başkanı hayırseverler tarafından verilen yemeklerde değil kendi parasıyla verdiği yemekte dağıtım yapsın biz de takdir edelim. Yemeğin malzemesini veren hayırsever, pişiren Kızılay, dağıtan organize eden Belediye, elinde kepçe poz veren AKP İlçe başkanı” dedi.

Editör: Haber Merkezi