Haberimize duyarsız kalmayan Çivril Belediyesi, Osmanköy mahallesinde Drenaj çalışması başlattı. İlk kazmanın Pazar gün vurulduğu çalışmaların hafta içinde aralıksız devam edeceği ifade edildi.
Gazetemizin gündeme getirdiği heyelan tehlikesinin ardından başlayan çalışmalarda yer altından çıkan su bir merkezde toplanarak borularla taşındıktan sonra Kufi çayına akıtılacak.
Genç Çivril gazetesinin gündeme taşıdığı ve 20’den fazla evin toprak kayması tehlikesi altında bulunduğu Osmanköy mahallesinde çalışma başlatıldı. AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında harekete geçen Çivril belediyesi mahallede drenaj çalışmalarına başladı.
Alınan bilgiye göre Çivril belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler köy merkezinde çıkan suyun kaynağını bularak bir merkezde toplayacak ve sonra suyu borular vasıtasıyla yerleşim yerlerinden uzak bir alanda yeniden toprakla buluşturacak. Mahalle sakinlerinin gazetecilere verdiği bilgide köy merkezinde son dört yıldır çıkan su, köyün alt kısmında bulunan 25 ev ile camiyi tehlikeye sokmuş ve zamanla gevşeyen zemin kaymaya başladı. Zemindeki kaymadan dolayı evlerinde ve camide büyük çatlaklar oluştuğunu belirten köy halkı yetkililerden destek istemiş ve suyun kaynağının bulunarak çözüm bulunmasını istemişti.
Yapılan denetimlerde 16 evde çatlak ve zemin kayması tespit edilmiş köyün içindeki su kaynağının tehlike oluşturduğu belirlenmişti.
H:Serap Sofulu

Editör: Haber Merkezi