Yamaçta kurulu olan mahallede bulunan evlerde ve camide çatlaklar oluştu. Her geçen gün biraz daha kayan ve derin çatlakların oluştuğu mahallede yaşayan vatandaşlar tedirgin.

Yaklaşık 4 yıldır mahallenin aşağıya doğru kaydığını belirten mahalle sakinleri yetkililerin bu olaya bir çözüm bulmasını istiyor.

Evlerinin başlarına yıkılmasından endişe ettiklerini ifade eden mahalleli, geceleri korku içinde tedirgin şekilde uyuduklarını söylüyor.

KAYMALAR SUDAN OLUYOR

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre kaymaların sebebi su kaçağı.

Yetkililere haber verdiklerini söyleyen mahalleli bütün incelemelere rağmen kaçağın kaynağının bulunmadığını iddia ediyor.

35 senedir Osmanköy’de suyun çok az aktığını belirten mahalleli kadınlar 4 senedir her yerden su aktığını söyleyerek; “saçı kesilmedik yetimlerin hakkı olan devletin suyu 4 senedir akıyor. Bu devlete yazık değil mi? İlgililer köyün malı sulansın boş verin biz devletten zengin miyiz diyorlar. Ama köyün içi göçecek. Herkesin evi damı göçecek.” şeklinde konuştu.

OSMANKÖY KORKU İÇİNDE

GECE GÜNDÜZ KORKU İÇİNDEYİZ

Bir başka mahalle sakini kadın ise evinin temelinden kaydığını çocukların düşüp sıkışabileceği genişlikte yarıklar açılmasına rağmen evine sağlam raporunun verildiğini iddia ederek, “geldiler baktılar evleriniz sağlam dediler. Bu halde nasıl sağlam oluyor biz bilmiyoruz. Gece gündüz korku içindeyiz, panik içindeyiz. Evimiz her geçen gün sudan, depremden kayıyor.” diyor ve mahallenin bu kaymadan kurtarılmasını istiyor.

OSMANKÖY KORKU İÇİNDE

“ibadet yapamıyoruz”

Mahalle sakinleri köydeki evlerde oluşan büyük çatlakların yanı sıra imam evinin ve caminin duvarlarında da çatlakların oluştuğunu belirterek; “Camimizde gönül rahatlılığı ile ibadet yapamıyoruz. İbadet ederken her an kayma ya da heyelan olabilir diye korkuyoruz. Heyelandan dolayı ortaya çıkan suya karşın önlem alınmasını istiyoruz. Su sürekli sokaklarda akıyor bundan dolayı da evlerimizde çatlaklar oluştu” dedi.

“köy aşağıya kayıyor”

Sadece evlerin değil komple mahallenin kaydığını ifade eden mahalleli, yol kenarlarındaki bahçe duvarlarının dahi çatladığını belirterek, tek çareyi alçı ile sıvamakta bulduklarını ama bunun yetersiz gelerek yine çatlamaların devam ettiğini söylüyor. Mahallenin aşağıya doğru kaydığını sürdüğü tarlasından anladığını belirten mahalle sakini; “ Benim tarlam eskiden telefon direğine kadar sürülürdü şimdi 2-3 metre aşağıdan sürmeye başladık” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi