İçişleri Bakanlığı tarafından 2019’un ” Yaya Öncelikli Trafik Yılı ” ilan edilmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Çivril merkez ana caddelerde “Önce Yaya” görselleri çizilmeye başlandı.

Caddelerde ve sokaklarda sürücülerin yayalara öncelik vermeleri adına yapılan betlio çalışmada, silinmiş ve görünürlüğünü kaybetmiş mevcut çizgiler yeniden çizilirken, yaya geçit çizgisi olmayan noktalarda da planlama doğrultusunda yeni çizgiler çiziliyor.

Bu uygulamayla araç sürücülerinin yaya geçidine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabileceği ya da durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanacak. Bu kapsamda “Önce Yaya” görselleri şeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne çiziliyor. Kaldırım kenarlarının boyanması ve yeni tasarlanmış logoların görselliği ile de sürücülerin dikkatini çekerek uyarıcı görevi yapıyor.

İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri bir taraftan yaya geçidi çizgilerinin çizilmesi ile ilgilenirken bir diğer yandan da üzerinde sürücülerin dikkatine yazılmış olan küçük notları dağıtıyor.

Sürücü ve yayalara dağıtılan küçük notta şu ifadelere yer verilmiş;

“Sayın Sürücüler; Yaya olduğumuzu unutmayalım!

1-Kaldırımı ailemizden birisi kullanabilir. Kaldırımın yayalara ait olduğunu araçlarımızı park etmememiz gerektiğini unutmayalım. Cezai İşlemi:108 TL.

2- Yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlayınız. Yaya ve okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak İLK GEÇİŞ HAKKINI VERİNİZ.

Bu kurallara uymayanlara Karayolu Trafik Kanunun 74. Maddesi gereğince 488 TL trafik İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Trafik Kurallarına unutmayalım. Bu yolda hep birlikteyiz!”

Editör: Haber Merkezi