Geldiğinde ağlamışsın, gittiğinde ağlatmışsın.

Doğum ve ölüm beyaz bez arasına sıkışıp geçen bir zaman. İşte ömür dediğin budur gülüm.

Eskiden Fotoğraflar siyah beyazken, Hayat daha renkliydi. Şimdi fotoğraflar renklendi hayatımız siyah beyaz oldu.

Yaş kemale erince, Sonra bir bakıyorsun ki, Eskisi kadar takmıyorsun bazı şeyleri. Mesela, eskisi kadar özlemiyorsun kimseyi. Ve kendine ziyan etmiyorsun geceleri.

Çaya biraz daha fazla düşkün oluyorsun, Ya da kahveyi biraz daha fazla içiyorsun.

Çünkü artık öğreniyorsun ki, kimse senin gibi ince düşünmüyor. Kimse, kimse için ölmüyor. Kimse gecenin bir yarısı tatlı uykularını senin için bölmüyor. Yani kimse senin gibi üzülmüyor.

Unutma ki, Hangi duyguyu besliyorsan, içinde sadece o büyüyor. Üzüntülü zamanınızda, size acıyana değil, sizinle ağlayana değer verin!

Hadi artık, Lütfen hayatı biraz da kendiniz için yaşayın. Çünkü ne gidiyorsa, Ömründen gidiyor ve asla geri gelmiyor.

Kıymet bilen usta bulamadık! Oysa biz tahta sandalye de bir bardak çaya, bir dal sigaraya eyvallah diyen adamlardık.

Gölgesi ve egosu kendinden büyük beyler sizleri cezbetti. Hafif insanlara ağır geldik! Gerçi siz bizleri hiç sevemediniz biliyoruz. Çünkü size eyvallahımız yoktu.

Bu haftaki yazımda sadece ömürden bahsedecektim. Genç Çivril gazetesinin canlı yayınında Festivale gelecek sanatçılar soruldu, tanıyan ve tanımayanlar çıktı. Benim takıldığım bazıları genelde gençlerin dinlediği sanatçıyı nasıl tanımazsınız diye yargılayanları görünce bu eklemeyiyaptım. Kendimden örnek vereyim Genelde Alperen Kekilli, Ozan Erhan Çerkezoğlu, Osman Öztunç, Grup Göktürkler ve adlarını yazsam sayfa yetmeyecek sanatçıları dinlerim bunlardan bahsetsem ve tanımıyorum diyen birisine sen nasıl tanımıyorsun deme hakkım olmadığı gibi benim dinlemediğim bir sanatçıyı neden dinliyorsun deme hakkım da yoktur. Tanımıyorum dediğin sanatçıyı belki Oğlun, Kızın belki de Torunun dinliyor. Bir hatırlatma yapayım, Osman Öztunç sahnedeyken Mehmedim, Üsküdar, Birader, Cebeci istasyonu parçalarını isteyin pişman olmazsınız.

Belediyeler Festivallerle değil Kendi beldelerine yaptığı yatımlarla gündeme gelmeli ne yazık ki ülkemizde festivaller ön plana çıkıyor. Sanatçılartanınmış, tanınmamış, harcanan miktar az veya çok bilemem o tartışılır Festivalin Çivril’e katkı sağlaması umuduyla katılacak esnaflarımıza hayırlı işler, sizlere iyi seyirler dilerim.

Esen kalın. Sevdiklerinizle, sevildiklerinizle mutlu olun.