Hacı Bayram Veli eserlerini, Hacı Bektaş-ı Veli ve Ahmet Yesevi ocağında yetişen diğer yoldaşları gibi Türkçe olarak yazmış ve dönemdeki Türkçe kullanımını Anadolu’da önemli şekilde etkilemiştir.Sultan II.Murad’a “Sultanım! Ankara’da Hacı Bayram isminde biri, bir yol tutturarak halkı başına toplamış. Aleyhinizde bazı sözler söyleyip saltanatınıza kaydedermiş. Bir isyan çıkarmasından korkarız!” diyerek iftiralarda bulundular. Sultan II. Murad Hacı Bayram Veliyi huzuruna getirtir. Günlerce süren ilim sohbetleri sonucu Hacı Bayram Veli’nin İlim irfan sahibi bir kişi olduğunu anlayan II. Murad verdiği ünlü bir fermanda, Hacı Bayram-ı Veli’nin ve talebelerinin, yalnız ilim ile meşgul olmaları için, onların vergi ve askerlikten muaf tutulduğu bildirmiştir.

Bunu duyan birçok kişi, vergiden ve askerlikten kurtulmak için Hacı Bayram-ı Velî’nin talebesi olduğunu söylemeye başladı. Bunlar o kadar çoğaldı ki, Ankara’nın mâlî ve askerî düzeni bozuldu.Bunun üzerine Sultan Murad , Hacı Bayram-ı Velî’den talebelerinin bir listesini istemek zorunda kaldı.Hâcı Bayram-ı Velî; “Dervişlerim, müritlerim! Bana intisap eden talebelerimi bugün burada kurban etmem gerek. Canını, malını bana feda eden, çadıra girsin buyurdu. 1 erkek,1 kadın talebe tereddütsüz içeri girdi Hacı bayram Veli çadırda hazır bulundurduğu koyunlardan birini kesti çadırın altından oluk oluk kan aktı. O sırada bir kadın çadır kapısına yanaştı içeri bakarken bayıldı, o kadını da içeri aldılar Kanı gören herkes hemen kaçtı. Meydanda kimse kalmadı. Daha sonra dışarı çıkan Hacı Bayram-ı Velî buyurdu ki: “Anladık ki, 2,5 talebemiz varmış. Bunlardan başka herkes, vergi vermek ve askerlik yapmak suretiyle, devlete karşı olan borcunu ödemelidir.” der.

Neden mi anlattım. Atsız atanın Bozkurtlar kitabını okuyanlar ne demek istediğimi anlar,Ümit Özdağ hoca Kurtkaya çöz elini dedi. Sinan Oğan Ata ittifakının adayı oldu. Günlerdir atıp tutan, Milliyetçiler, Ülkücüler ve Türkçüleri göreceğiz ?

Seçim yaklaşınca sizi hatırlayanlara! Süreç, muhataplığınızda yaşadığınız tüm olumsuzluklarla Tavır geliştirip cevap vermezseniz; Kutsal kavramlar gevişinde devam edersiniz. Keklenirsiniz Bunlar da sizi yine üter.

Mecliste grubu olan partilerin adayları dışın da kalan adayların 100.000 imza kampanyası süreci,22 Mart Çarşamba günü sabah saat 08.00’de başlayıp.27 Mart Pazartesi saat 20.00’de sona erecek. Adaylara imza vermek isteyenler İlçe seçim kurullarına kimlikleriyle başvurabilecek. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz herkes istediğine oy vermekte Özgür iradesini kullanmakta serbesttir herkes adaylardan hangisine inanıyorsa oy verebilir. Ama kimsenin, diğerine sen neden şu kişiye oy vermiyorsun deme hakkına sahip değildir.

Yazdıklarımı yadırgayanlar olabilir.Biz Ülkücüler olarak kimisi Cumhur ittifakın da, kimisi Millet ittifakında,kimisi de Ata ittifakında, Hiçbir parti mensubu olmayan kendi adıma diyorum ki Elbet bir gün toplanacağız birleşeceğiz. Bizim zaafımız; kendi hareketinden olana pek değer vermez hatta görmez, duymayız dışarıdan gelene pek bir ilgili alakalıyızdır.

Atsız Ata Bozkurtların ölümü kitabından sonra; Okuyucular üzülmesin Bozkurtlar dirilecektir demiştir.

Esen Kalın…