21 Eylül’de sadece anaokulu ve 1. sınıflar için yeniden başlayan yüz yüze eğitim süreci 12 Ekim’de 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıflar için de kısmi olarak başlatıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, koronavirüs pandemisinin seyri ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun da tavsiye kararları doğrultusunda yüz yüze eğitime bir süre ara verilmişti.

Uzaktan eğitim sürerken, ilk olarak 21 Eylül’de anaokulu ve 1. sınıflar için başlayan kısmi yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya 12 Ekim’de geçildi. 12 Ekim itibarıyla ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitim başladı.

Öğrenciler, tedbirler gözetilerek okula alınırken okul bahçelerine dezenfektan yerleştirildi.

“Önümüzdeki günlerde tamamen yüz yüze eğitime geçilecek”

Çivril ilçe Milli Eğitim’den yapılan açıklamada; “Daha önce ana sınıfı, 1, 2,3,4 sınıf ve 12 sınıfların kademeli olarak iki aşamada yüz yüze eğitime geçilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüz yüze eğitimi genişletme kararı almasının ardından geriye kalan 5,6,7,9,10 ve 11. sınıflarında ilerleyen günlerde vakaların seyrine göre açılması planlanıyor” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi