Çivril’de taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan servisler denetlendi.

Çivril Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ekipleri tarafından ilçe genelinde öğrenci taşıyan okul servisleri denetlendi.

Yapılan çalışmada servis şoförlerinin evrakları kontrol edilirken araçların yangın tüpleri ve emniyet kemerleri de denetlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma ile ilgili yaptığı bilgilendirmede “Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında İlçe Merkezi dışındaki bölgelerde ikamet eden öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okula ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Taşıma Servis Araçlarının denetimi yapıldı. Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçları kurulan Denetim Komisyonu tarafından denetlendi. Denetimde : ehliyet, muayene, emniyet kemeri, kamera, lastik, yangın tüpü vb. araç donanımlarının eksik olup olmadığına bakıldı.Denetim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mutlu Dikici başkanlığında kolluk kuvvetleri eşliğinde gerçekleştirildi. Denetime İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Keskin ve Şoförler Odası başkanı Hakan Uyanık katılım da katıldı.

2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde öğrencilerin güvenli seyahati ve trafikte güvenliğin sağlanması amacıyla özel servis araçları, taşımalı eğitim servis araç ve şoförlerine yönelik, trafik paydaş kurumlarınca Okul Servis Araçları üzerinde denetim yapıldı. Uygulamalı denetimin ardından görülen eksiklikler kolluk kuvvetlerince şoförlere aktarıldı” denildi.

Editör: Haber Merkezi