Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte okul öncesinde okullaşma oranında gerileme yaşandı. (Bu döneme kadar okul öncesi 60 civarında ilde zorunlu kapsamındaydı. Ancak yeni sistemde okul öncesi zorunlu eğitimin dışında bırakıldı.) Sonraki süreçte ise alınan tedbirlerle okullaşma oranında artış yaşandı. 23 Ekim 2018’de açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’nda okul öncesinin zorunlu eğitim kapsamına alınması hedeflendi. Belgede, erken çocukluk eğitiminin önemine vurgu yapılarak, ‘5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacaktır’ ifadelerine yer verildi. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncelikli gayretlerinden birisi de bunu gerçekleştirmek olmalıdır.

DAHA KAÇ ÖĞRETMENİMİZİN DARP EDİLMESİ, YARALANMASI YA DA ÖLMESİ GEREKİYOR? MEB ARTIK HAREKETE GEÇMELİ!`

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Şehit Pilot İbrahim Gerçek Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan’ın bir veli tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesini kınadı.

MEB’e çağrıda bulunan Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarına şiddet konusunda somut tedbirlerin hayata geçirilmesi için adım atmaya davet etti. Sendikamız tarafından hazırlanan ve Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ tarafından TBMM’ye sunulmuş olan kanun teklifinin bir an önce yasalaşması gerektiğini de hatırlatan Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarına şiddeti önlemek için MEB’in daha aktif bir pozisyon almasının vaktinin çoktan geldiğini bildirdi.

Genel Başkan açıklamasında şunlara yer verdi:

“Lüleburgaz Şehit Pilot İbrahim Gerçek Ortaokulu Müdürü Sibel DOĞAN hanımefendi, bir veli tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e çağrıda bulunuyor ve eğitim çalışanlarına şiddet konusunda somut tedbirlerin hayata geçirilmesi için adım atmaya davet ediyoruz.

Eğitim çalışanlarına şiddeti önleme amacıyla sendikamız tarafından hazırlanan ve Iğdır Milletvekili Sayın Yaşar Karadağ tarafından TBMM’ye sunulmuş olan kanun teklifi bir an önce yasalaşmalıdır. Bu konuda da MEB in daha aktif bir pozisyon almasının vakti artık çoktan gelmiştir.”

KARANTİNAYA ALINAN SINIFLARA UZAKTAN EĞİTİM VEREN

ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİ ÖDENMELİDİR

Bilindiği üzere 2021-2022 öğretim yılı 6 Eylül itibariyle yüz yüze başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan rehber de ise pozitif vaka ile karşılaşılması durumunda öğrencilerin sınıf bütünlüğünde karantinaya alınacağı, karantinaya alınan sınıflara ise uzaktan eğitim yapılacağı belirtilmiştir.

Ancak, halen yürürlükte olan ek ders ücreti ödemelerine ilişkin mevzuat hükümlerinde EBA ve zoom gibi platformlarda uzaktan eğitim yapan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Mevzuatta ki bu eksik düzenleme uzaktan eğitim yapan öğretmenleri mağdur etmekte, fiilen ders yapmalarına rağmen hak ettikleri ek ders ücretleri ödenmemektedir.

Türk Eğitim Sen olarak karantinaya alınan sınıflara EBA ve zoom gibi platformlardan ders yapan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.