Geçtiğimiz hafta yarım kalan okul inşaatının haberini yapmış akıbetini sormuştuk. Edinilen bilgilere göre inşat şantiyesi yeniden kuruldu ve inşaatın yapımına başlandı.
Maliyeti 7 milyon 405 bin lira olan Çivril’e kazandırılacak olan yeni bir eğitim kurumunun 30 Eylül 2021’ de teslim edilmesi planlanıyor.
Okul Yapılıyor Yurt Ne Olacak?
Okulun yapılması bir yandan velileri ve öğrencileri sevindirirken diğer yandan yurt sorununu akıllara getiriyor. Mevcut öğrenci yurdu ile okul arasındaki mesafenin öğrenciler açısından sorun yaratacağını kaydeden veliler Akpınar Mahallesine yapılan yeni okulun yanına öğrenci yurdunun yapılması gerektiğinin altını çiziyor.
Sağlık Mesleğin Taşınması Doğru mu?
Akpınar Mahallesine yapılan okulun Çivril’e yapılan yatırım olarak bakıldığında olumlu ama sağlık meslek lisesi olarak bakıldığında ise olumsuz sonuçlar doğuracağını kaydeden ismini vermek istemeyen bir yetkili ise konuya farklı bir açıdan bakmak gerektiğini vurguladı. Söz konusu binanın başka bir okul olabileceğini ama sağlık meslek lisesi için uygun olmayacağını kaydeden yetkili; “Sağlık meslek lisesinin şuan bulunduğu okulun 50 metre ilerisinde kız yurdu var ve öğrenciler burada kalıyor ve yemeklerini yiyebiliyor. Okulun Akpınar Mahallesindeki bu binaya taşınması ile pansiyon ve okul arasındaki mesafe 5 km’ye çıkacak. Öğrencilerin ulaşım ve yemek sorunlarını çözmek ve en önemlisi güvenlik sorunlarını çözmek zor olacaktır. Buraya yeni bir yurt yapmak da yeni bir maliyet ve gereksiz bir yatırım olacaktır. Sağlık Meslek Lisesinin şu anki binası pansiyona yakınlığı ve konum itibariyle uygun bir alanda. Okulun Akpınar Mahallesine taşınması ile bu binalar atıl duruma düşecek yada başka okullar gelecek. Mevcut ve düzeni sağlanmış bir okulun taşınmasındansa o mahalleye yakın olan ve öğrenci kapasitesi 600’ü aşan okulların yükünü hafifletecek bir okul açılabilir. Böylelikle hem bu bölgeye yeni bir yurt maliyetinden kurtulmuş olunur hem de yurt yapılmazsa öğrenciler servisti taşımaydı, güvenlikti gibi sorun yaşamalarının önüne geçilmiş olur.
Bu benim naçizane önerim. Elbette ki yetkililer artıları ve eksileri göz önünde bulunduracaklar ve bu binanın nasıl değerlendireceği konusunda en doğru kararı vereceklerdir. Bu kararı verirken de ülkedeki sağlık meslek liselerinin kapasitelerini ve ülkenin buradan mezun olanlara ihtiyaç sayılarını da göz önünde bulundurarak yarısı boş kalacak derslik sayısında olan bir binayı ziyan etmeyeceklerini ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi