2018-2019 Eğitim Öğretim yılının sona erdi ve Çivril’de bulunan okullardan 2202 öğrenci mezun oldu.

Çivril merkez ve mahallelerinde bulunan Lise, Ortaokul ve ilkokulları 2202 öğrencisini mezun ederek 2018-2019 eğitim öğretim yılının tamamladı. İlçede bulunan okullarda 688 öğrenci ilkokul (4. Sınıf), 783 Ortaokul (8.Sınıf) ve 731 öğrenci de liseden (12. Sınıf) mezun oldu.

İlçe’de bulunan toplam 59 okulda 10 bin 362 öğrenci öğrenim görürken 754 tane de öğretmen görev yapıyor.

1 Haziran’da gerçekleşen LGS sınavına ilçede 702 öğrenci katıldı. 24 Haziranda açıklanacak sınavda başarılı olan öğrenciler puanlamalara göre istediği okulu tercih edebilecek ve ardından yerleştirme sürecinin başlayacak.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan hafta sonu üniversite sınavına girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Özcan; “2018–2019 eğitim-öğretim yılı” maratonumuz 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Yorucu ve başarılı geçen dokuz aylık bu sürecin sonunda öğrenci ve öğretmen güzel bir tatili hak ettiklerine inanıyorum.

Öğrencilerimize tatili tatil gibi yaşamalarını, dijital platformlarda değil doğal yaşam alanlarında daha sosyal bir tatil geçirmelerini isterim. Kitap okuyup, ders tekrarı yapmaları da son derece önemli.

Başarılı bir eğitim öğretim yılının tamamlanmasında büyük emeği bulunan tüm öğretmenlerimize de ayrıca çok teşekkür ederim.

Herkesin sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmesini diliyorum.

Ayrıca hafta sonu YKS sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan ile yaptığımız görüşmede;

İlçedeki toplam öğrenci sayısının 10362 olduğunu, görevli öğretmen sayısının da 754 olduğunu belirtti.

Bu yıl okullarından mezun olan öğrenci sayısının dağılımının ise;

İlkokul 4.sınıftan mezun öğrenci 688, Ortaokul 8.sınıftan mezun öğrenci sayısı 783, Lise 12.sınıftan mezun öğrenci sayısının 731 olduğunu söyledi.

1 Haziran’da gerçekleşen LGS sınavına ilçede 702 öğrenci katıldı. 24 Haziranda açıklanacak sınavda başarılı olan öğrenciler puanlamalara göre istediği okulu tercih edebilecek ve ardından yerleştirme sürecinin başlayacağının bilgisini verdi.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan; “2018–2019 eğitim-öğretim yılı” maratonu 14 Haziran 2019 Cuma günü itibariyle sona erecektir. Yorucu ve başarılı geçen dokuz aylık bu sürecin sonunda öğrenci ve öğretmen güzel bir tatili hak etmişlerdir.

Sevgili Öğrencilerim;

Uzun ve başarılı geçen bir yılsonunda karnelerinizi aldınız ve hak ettiğiniz yaz tatilinize kavuştunuz. Yaz tatilinde sizlere bol bol kitap okuma, dersleri tekrar etme, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunma gibi kişisel gelişiminize katkı sunacak aktivitelerde bulunmanızı ve elbette sevdiklerinizle vakit geçirerek sağlıkla dinlenmenizi tavsiye ediyorum.

Sevgili öğretmenlerim;

Başarılı bir eğitim öğretim yılının tamamlanmasında çok emeğiniz geçti özveri ile çalıştınız. Hepinize teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmenizi diliyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi