Çivril ortaokulu ve Bilim Sanat Merkezi çevresindeki yollar öğrencilerin okula ve sanat merkezine ulaşımını zorlaştırıyor.

Bu eğitim öğretim yılında hizmete giren Çivril ortaokulunun etrafında bulunan yollar yapılmayınca öğrenci ve öğretmenler okula ulaşmakta zorluk çekiyor. İnşaat nedeniyle bozulan yollar yağan yağmur sonrası çamur deryasına döndü.

Çivril Akpınar mahallesinde yapılan ve eğitime açılan Bilim Sanat merkezi ve Çivril Orta Okulu binasında eğitim gören öğrenciler çamurdan dolayı okula girmekte zorlanıyor. Su birikintileri ve çamur yüzünden okul bahçesine ulaşmakta zorlanan veli ve öğrenciler Belediye ve Milli eğitim Müdürlüğünün soruna çözüm bulmasını istiyor.

Kış mevsimi ile birlikte başlayan yağışların yolları bozduğunu belirten veliler okul giriş ve çıkış saatinde çocukların sıkıntı yaşadığını belirtti.

Okul binasının tamamlanmasının yeterli olmadığını belirten veliler, “Okul binasının tamamlanması okulun eğitim öğretime hazır olduğu anlamına gelmez. Çocukların her ihtiyacını karşılayabilecek gerek bina içerisinde gerekse bina dışındaki düzenlemelerin yapılması gerekir. Okula ulaşım olamadıktan sonra okulu açmanın da bir manası yok. Madem bu okul açıldı çevre düzenlemesinin de yapılması gerekirdi. Devletimiz ilçemize bir okul daha kazdırmış ama ne yazık ki yerel idare bunun kıymetini yeteri kadar anlayamamış gibi görünüyor. Yoksa diğer tüm yollardan önce eğitime giden yolun düzgün olması işçin çalışırlardı.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi