Çivril’de ilkokul öğrencileri atık malzemeden reflektör yaptı. Yaptıkları reflektörü çantalarına diken öğrenciler sürücülerin okul önlerinde dikkatli olmasını istedi.

Çivril Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet ilkokul öğrencileri okul yolunda sürücülerin dikkatini çekmek için atık malzemelerden reflektörler yaptı. Parlak atık reflektörlü kumaşları kullanarak yaptıkları parçaları çantalarına diken öğrenciler okul yolunda sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

Sabah saatlerinde erken saatlerde okula gitmek zorunda oldukları için yolda fark edilmek ve sürücülerin dikkatini çekmek istediklerini belirten öğrenciler “sabah okula gelirken saat çok erken olduğu için hava karanlık oluyor. İşe giden yada mesaiden çıkan sürücülerin yol kenarında bizleri fark etmesi için çantalarımıza eski parlak malzemelerden reflektör yaptık ve onları çantalarımıza diktik. Böylece sürücüler karanlık havada bizi daha iyi fark edebilecekler” dedi.

Öğrencilerin yaptığı çalışmadan dolayı memnun olduklarını belirten öğretmenlerde “öğrencilerimiz kendi çaba ve düşünceleri ile böyle bir çalışma yapmışlar. Okula gelirken saat erken olduğu için yaşadıkları sıkıntıyı en aza indirmeye çalışmışlar. Yaptıkları çalışma ile sürücülerin dikkatini çeken öğrencilerimizi tebrik ediyor, trafikteki herkesin daha dikkatli olmasını istiyoruz” diyerek öğrencilerini kutladılar.

Editör: Haber Merkezi