Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını öğrenci şehirlerini de vurdu. Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte Çivril’de apartlar boş kaldı.

Her sene Eylül ayında Çivril’de hareketlilik olurken bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle durgunluk yaşanıyor. Bir dönem üniversite öğrencileriyle dolup taşan kafe ve restoranlar kepenk indirme noktasına geldi. Apartlardan ikinci el mobilyacılara kadar birçok sektör zorda. Esnaf dört gözle salgının bitmesini ve öğrencilerin okula dönmesini bekliyor.

“İş yapamaz hale getirdi”

Çivril’de öğrenci apartları ciddi zorluk yaşıyor. Kimi hiç açılmadı, kimi ayakta kalmak için mücadele veriyor. Bölge esnafı da düşen öğrenci sayısı nedeniyle zor durumda. Yeme içme ve eğlence sektörü de başta olmak üzere koronavirüs hemen hemen her kesimden insanı etkilemeye devam ediyor. Hem salgın hem de vakaların yeniden artmasıyla birlikte alınan önlemler esnafı, tüccarı iş yapamaz hale getirdi. Apartlar da öğrenci yok. Apart sahipleri çaresiz. Berber, kuru temizlemeci, spotçu, bisikletçi öğrencilere yönelik hizmet veren esnaf, girişimci, tüccar hepsi perişan.

Editör: Haber Merkezi