Ekim Ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşan Koray Eren marangozhaneden çıkartılan odunlarla yaşanan kepçe kazası ile ilgili gelişmeleri sordu.

ODUNLAR SATILDI MI AKRABALARA MI DAĞITILDI

Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Başkan yardımcılarının maaş zamlarının görüşüldüğü meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan İYİ Parti Grup başkan vekili Koray Eren yaşanan kepçe kazası ile ilgili olarak konuştu.

Konuşmasına Mevlit kandilini kutlayarak başlayan Koray Eren “Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı Mevlit kandilimizin Çivril’imize tüm Türk İslam âlemine huzur,mutluluk ve halkımızın alım gücünün yükseldiği günleri getirmesini dileriz. Mevlit kandilimiz mübarek olsun” dedi.

KAZANIN SORUMLULARI İSTİFA ETMELİ

Hafta başında yaşan kaza ile ilgili olarak konuşan Koray Eren Başkan Vural’a kazanın takipçisi olacaklarını belirterek “Belediyemiz personeli Ahmet Yurttaş ı elim bir iş kazasında kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. MEKÂNI CENNET OLSUN. Ailesine, sevdiklerine ve belediye personelimize başsağlığı dileriz.

İdari anlamda araştırılması ve sorumlularının cezalandırılmasının takipçisi olacağız. Eğer vicdanı varsa kendisini sorumlu hisseden kimse onurlu bir şekilde istifa etmesi gerekir. Koltuk vicdanın önüne geçmiyorsa…

Kaza alanında devlet su işleri ile yapılan ortak çalışmalar için meclise herhangi bir gündem maddesinin gelmemesi ve meclisin yetkisinde olan bu şekilde ki resmi işlemler belediye meclisi baypas edilerek çalışmalar yapılması doğru değildir. Varsa devlet su işleri ile bir protokol meclis yetki verir başkan gereğini yapar. Böyle bir yetki verilmeden Çivril de o kadar yapılacak yol varken belediye iş makinalarımızın o bölgede çalışması ne kadar doğrudur” dedi.

MARANGOZHANEDE NELER OLUYOR

Belediye Kum Ocağında bulunan marangozhaneden bazı sivil araçlara malzeme yüklenmesi ile ilgili olarak da konuşan İYİ Parti Grup başkanvekili Koray Eren “Belediye marangozhanesin sivil plakalı Renault marka araca bağlı römork ile çuvallar içinde ne taşınıyordu? Çuvalların altında ne vardı? Belediyemizin odun, talaş vb. satışı olmuş mudur? Bu konuda tahsilat yapılmış mıdır? Araç belediye personelinin yakınına mı aittir? Daha öncede adli mercilere yansıtılan şüpheli benzer olaylarda olduğu gibi bu olay içinde adli mercilere başvurulmuş mudur?Yoksa adli mercilere söyleme gereği duyulmamış mıdır?” dedi.

Koray Eren’in iddialarının araştırılması talimatını veren başkan Vural “elinizdeki bilgi ve belgeleri bizimle paylaşırsanız arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaktır” dedi.

BORÇ ÖDÜYORUZ HİZMET EDEMİYORUZ ALGISI YANLIŞ

Bütçe Gündem maddesi ile ilgili olarak da konuşan Koray Eren Belediyenin SGK ve vergi borçlarını gününde ödemediğini belirterek “Toplumda Niyazi başkan borç ödüyor pek bir iş yapmıyor algısı var. Bu algıyı düzeltelim. Başkanımızın güncel yaklaşık 8 milyon 500 bin TL gibi günü geçmiş ödenmeyen SGK borcu ve yaklaşık 1 milyon 500 bin TL günü geçmiş vergi borcu bulunmaktadır. Vaatlerin yapılmama bahanesi Borçların ödendiği algısı da yanlıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi