Nisan Ayı meclis toplantısı Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. AK partili üyeler Mehmet Çelikoğlu ve Turgay Bilgin’in mazeretleri dolayısıyla katılmadığı toplantıda Denetim Komisyonu raporu okundu.

Başkan Niyazi Vural başbakanlığında toplanan meclis, 2022 yılı komisyon üyeleri ve Encümen seçimini yaptı.

Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis toplantısında CHP grubu adına Tunay Yazıcı söz alarak grup başkan vekili olarak atandığını söyledi. Yazıcı’dan sonra söz alan İYİ Parti Grup başkan vekili Koray Eren konuşmasında kum ocağında yaşanan olaylarla ilgili meclis üyelerinin bilgilendirilmesini istedi. Kamuoyunda Çivril Belediyesi hakkında farklı konuşmaların olduğuna dikkat çeken Eren “kum ocağında yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili kamuoyunda yanlış algı ve bilgi kirliliği var. Olaya karışan işçilerin işin içinde bazı amir ve idarecilerin olduğunu itiraf ettiğine dair söylentiler ver bu söylentilerin önüne geçebilmek için meclis üyelerinin gizli bir toplantı ile bilgilendirilmesi iyi olacak düşüncesindeyiz. Birlikte yönetiyorsak dedikodulara birlikte göğüs germeliyiz” dedi.

Koray Eren’in gizli oturum talebine cevaben bilgi veren başkan Niyazi Vural konunun yargıda olduğunu belirterek “dedikodu hep olacaktır. Siz ne biliyorsanız nasıl biliyorsanız o şekilde anlatın. Bizim yargıya intikal etmiş bir durum hakkında bilgi verme durumumuz yok. Herkes ne biliyorsa bizde onu biliyoruz. Belediyemizin hukuk servisi konunun takipçisi” dedi.

Eren konuşmasının son kısmında MHP kurucu başkanı merhum Alparslan Türkeş’i ölüm yıl dönümünde rahmetle andıklarını belirtti.

MHP grubu adına söz alan grup başkan vekili Lütfü Karaman merhum Alparslan Türkeş’i ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve dualarla yad ettiklerini ifade ederek andı.

Grupların konuşmalarının ardından meclis başkanı Niyazi Vural’da yaptığı konuşmada Alparslan Türkeş’e rahmet dileyerek özlemle andıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından 2022 yılı encümen üyesi seçimi yapıldı. AK Parti’den Şemsettin Kıvrak MHP’den Lütfü Karaman, CHP’den Semih Dere, İYİ Parti’den Turgay Arslan’ın aday olduğu Encümen üyeliği seçimi için yapılan gizli oylamada Lütfü Karaman ve Şemsettin Kıvrak 2022 yılı Encümen üyeliğine seçildi.

Toplantıda İmar, Palan Bütçe, Genel İşler, Gençlik Eğitim Kültür Turizm Sanat ve Spor, Kadın ve Aile Komisyonlarında görev alacak üye seçimleri yapıldı. Çivril Akaryakıt işletmesinin ek bütçe talebinin görüşüldüğü toplantı Denetim Komisyonu raporunun okunması ile sona erdi.

2021 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi, meclis üyelerinin talebi ile 6 Nisan Çarşamba gün yapılacak meclis toplantısına bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi