Türkiye’nin en büyük Nilüfer Tarlalarını görmek isteyenler için tekne turları 1 Haziran’da başladı.Ege bölgesinin en büyük tatlı su göllerinden olan ve kapladığı 300 hektarlık alan ile Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlalarına sahip Işıklı gölü misafirlerini bekliyor.

NİLÜFER SEZONU BUGÜN BAŞLADI NİLÜFER SEZONU BUGÜN BAŞLADI NİLÜFER SEZONU BUGÜN BAŞLADI NİLÜFER SEZONU BUGÜN BAŞLADI NİLÜFER SEZONU BUGÜN BAŞLADI

Türkiye’nin en büyük Nilüfer alanına sahip Çivril Işıklı gölünde tekne turları başladı. Beydilli Nilüfer Park alanında düzenlenen turlar bir saat sürüyor.Çivril Belediyesinin başlattığı Turizm Master Planı çerçevesinde son yılların en gözde turizm merkezlerinden biri olan yurt içi ve yurt dışından binlerce turisti ağırlayan Çivril, Nilüfer turlarına hazır.

Son yıllarda turizm merkezi haline gelen Çivril Işıklı gölünde Nilüfer çiçeklerini görmek isteyenler için tekne turları başladı. Hava koşullarına bağlı olarak sabah 08.00 itibarı ile başlayacak turların gün içinde saat 18.00’e kadar sürmesi planlanıyor.

Nilüferleri görmek isteyenlerin Beydilli ve Seraserli mahallelerinden göle girebildiği sezon Ağustos ayının 15’ine kadar sürecek.

Gölde iki noktada yapılan turlarda Seraserli mahallesinden başlayan turlar 1 buçuk saat ve 400 lira olarak düzenlenirken, Beydilli mahallesinden düzenlenen turlar 1 saat ve 300 lira olarak ücretlendiriliyor.

1 Haziran’da başlayan ve yaklaşık 2 buçuk ay sürerek Ağustos ayının 15’inde tamamlanan Nilüfer sezonunda geçen yıl Çivril Belediyesi tarafından ilk defa Nilüfer şenlikleri düzenlenmiş ve şenlik kapsamında bisiklet turu, kano yarışmaları, plaj voleybolu ile konser ile ziyaretçilerini ağırlamıştı.

2022 yılında ilki yapılan şenliklerin sezonun açılmasının ardından Çivril Belediyesi Kültür işleri Müdürlüğü bünyesinde bu yıl tekrar yapılacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi