Buz tutan Işıklı gölü görenleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

Mayıs Haziran aylarında açan Nilüferleri ile cazibe merkezi haline gelen Işıklı Gölü dondu. Yılın her mevsimi sergilediği farklı görselliklerle doğa ve sanatseverleri kendine hayran bıraka Işıklı Gölü’nün bir kısmı dondu.

Işıklı Gölünün Seraserli Kapılar bölgesindeki Nilüfer tarlalarının olduğu alanlar hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere düşmesi sebebiyle dondu. Göl üstünde oluşan yaklaşık 10 santimlik buz tabakası gölde seyrine doyumsuz görüntüler ortaya çıkarırken fotoğraf severler gölün buz tutmuş halini ve doğal yaşamanı görüntülemek için bölgeye akın ediyor.

300 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük doğal Nilüfer çiçeği sahasına sahip Çivril Işıklı gölünün bir kısmı kış mevsiminin gelmesiyle dondu. Mayıs ve Haziran aylarında Nilüfer bahçeleri ile doğaseverleri cezbeden göl, kış mevsiminde de ilgi çekiyor. Donan göl, fotoğraf çekmek ve doğal yaşamı görüntülemek isteyenlerin ilgi odağı haline gelirken bölgedeki kayıkçılar göle buzları kırarak girmek zorunda kalıyor. Buz tabakalarının 6 santimi geçtiğini bazı yerlerde ise 10 santime yaklaştığını ifade eden kayıkçılar “yazın nilüfer turu yaptığımız yerler şimdi buz. Yazın çiçek tarlası kışın buz tarlası. Göl her mevsim çok güzel. Yazın nilüfer göremeye gelenler şimdi buz tarlasına girmek için geliyor. Çoğu zaman öğlen saatlerini beklemek zorunda kalıyoruz. Kayıklarımız kalın buz tabakasında zorlanıyor. Zaman zaman biz kayığın önünde durup yolu kendimiz açıyoruz. Buzları kıra kıra ilerliyoruz. Hem yazın gelenler hem kışın gelenler gördükleri manzara karşısında çok etkileniyor. Seraserli tarafından buz tutmuş göl, Akdağ ile seyrine doyumsuz bir görüntü sergiliyor” dediler.

Editör: Haber Merkezi