Bu statüye giren yerler ilk 5 yıl bazı vergi ve harçlardan muaf olsalar da yıllar su gibi aktı ve oyerleşim yerleri yapı harcı,su,emlak vergisi gibi vs. vergilerle tanıştılar.

2014 yerel seçimlerindeÇivrile gelen Sayın Devlet Bahçeli iktidar olursak Mahalle olan yerlerin alayını (Köy,Belde) eski statülerine kavuşturacağız diye söz verdi.

Sayın Zolanise Denizli de ne varsa Çivril de aynısı olacak dedi.

Oldu ! Denizli de yaşayanın ödediği su parasının, emlak vergisinin aynısını biz de ödüyoruz.

Gümüşsuya yapılacak teleferik, İğdir Çamlık ta yapılacak seyir tepesi halen yapılmadı, Denizli ye gidince bunları görüyoruz. Olsun Çivrilliler Aşkın meşakkatlısınıseviyorDenizli Uşak yolumuz bile kaç yıl sonra bitti, Şimdi Dinar yolunun yapılmasını bekliyoruz.

16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7254 Sayılı Kanun ile mahalleye dönüştürülen köy ve beldelerle ilgili önemli bir düzenleme yapıldı. Belli şartları sağlamak ve başvuru yapmak koşulu ile köy ve beldelere “kırsal mahalle” olma hakkı getirildi.

Çivril belediyesin de geçen haftalar da Muhalefet Kırsal Mahalle hakkın da verdiği önerge gündeme alınmadan reddedilmiş. Muhalefet köylünün yararına olacak önergeyi reddettiler diye suçluyor.

Ben öyle bir şey olacağını sanmıyorum,iktidar kanadının işlerinin ve gündem yoğunluğundandolayı önergeyi dikkate almamış, görmemiştir diye düşünüyorum !

Yoksa meclis üyelerinin bazıları belki de Kırsal mahalle statüsü olacak yerlerde ikamet ediyor kendi beldesine faydalı olacak bir maddeyi ya bilmeden, ya okumadığı için reddetmiştir.

Çünki Muhalefet yarın köylere gidip Kırsal mahalle nedir anlattığın da Belediye başkanının ve meclis üyelerinin şimdiki mahalle eski durumda köy ve kasaba olan yerlerin faydasına olacak bu işin neden reddedildiğini anlatabileceklerini zannetmiyorum.

Her partinin oylarıyla seçilen Her zaman Çivril için çalışmanın birinci amaçları olduğunu belirten Meclis üyeleri herhalde konuyu daha kapsamlı araştırır ve gündeme getirirler !

Kırsal mahalle olmanın avantajı ne olacak?

Vergi, su bedeli ,emlak vergisi vs. harçlara indirim uygulanacakve bazı muafiyetler kazanacaklar.

Çivrile uzaklığı bakımından Çağlayandan, Yukarı Çapak’a kadar, Özdemirci, Gümüşsu, Irgıllı, Gürpınar ve diğer bazı yerlerin bu statüye alınabileceklerini tahmin ediyorum.

Kırsal Mahalle için ilçe belediyesine başvuru yapılması gerekiyor..

İlçe belediye meclisi “kırsal mahalle” isteğini kabul ederse kararı teklif olarak büyükşehir belediyesine sunar. Büyükşehir belediye meclisi en geç 90 gün içinde karar vermek zorunda. Meclis kararı ile kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, kırsal mahalle olacak.

Söz Çivril belediye meclisin de.İnşallah ne vereyim abime tarzı bir yaklaşıma girmeden sorun çözülür.

Dipçe; Kanun maddeleri ve bazı açıklamalar Ali Ekber YILDIRIM dan alıntıdır.