Atatürk Orman Çiftliği’nin içinde süt fabrikası kurulacak, o dönem İsviçreliler bu konuda çok iyi. İşe başlamadan önce, tüm batılılar gibi ciddi bir ön araştırma yapıyorlar.

İsviçreli danışmanlar, yanlarında Türk çevirmenlerle beraber Ankara civarını köy köy dolaşıyorlar.

Teyze, senin inekler günde kaç kilo süt verir? Yavrum, en fazla 3 kilo.

Amca, senin inekler kaç kilo süt verir? 5 kilo.

İsviçreliler tüm bu analizleri yapıyorlar ve günlük 10 ton süt toplanacağını hesaplıyorlar. Hata payı, üretimdeki artış, gelecek hesapları yapılıyor ve 20 ton süt işleyebilecek bir tesis kuruyorlar.

İlk gün köylerden süt toplanıp geliyor. 40 Ton! Herkes şokta.

İsviçreliler tercümanları alıp yine Ankara’nın köylerine gidiyorlar.

Teyze sen ineklerim 3 kilo süt verir demişsin, 15 kilo süt vermişler. Bu nasıl oluyor? Oğlum nazar değer diye öyle dedim.

Amca, sen 5 kilo demişsin, 20 kilo vermişsin? Oğlum, nazar değmesin diye öyle dedim.

E tabii, elin İsviçrelisi nereden bilsin Türkiye’deki nazar faktörünü. Çünkü hiç kimselere benzemeyiz biz. Hep kendimize has tavrımız düşüncemiz vardır.(Ahmet Şerif İzgören)

Dün gece rüyamda olimpiyatlardayım 10.000 metre koşuları yapılıyor. Herkesin favorisi 1-2 ve 3 nolu atletler. Bu atletlerden birisinin kazanacağını düşünüyorlar.Yarışlar başladı. Yarışmanın sonlarına doğru 4 nolu atlet atağa geçti Bitiş çizgisine yaklaşırken uyandım.

Benim partim yok. Dışarıdan bakıyor, sizin kaçırdıklarınızı, göremediklerinizi görebiliyorum. Bazı arkadaşlar cidden zorluyorlar, hiç kırılmasınlar. Destekledikleri partiyi eleştirince susuyor veya kızıyorlar. Önceden de çeşitli, hakaretlere maruz kaldık, hain ilan edildik. Kimsenin elinde ülkümetre, milliyetçilik ölçer yok, hiç olmadı. Oy istemek için gelip diğer zamanlar da selamlaşmamak, karşılaşmamak için kaldırım değiştirenler, Seçimler bitince yarın birbirimizin yüzüne bakmaya, Yüzünüz olsun. Eleştirin ama hukukumuzu bozmayın!

Nazar değmesin diyelim.Seçimlere 5 gün kaldı bekleyelim sonuçlarını hep birlikte görelim.Türk Milleti olarak hiç kimselere benzemeyiz biz. Hep kendimize has tavrımız düşüncemiz vardır.Seçimler de kullanılan şu sloganı çok sevdim; ‘’Ne kandil dağı,Ne domuz bağı’’ Görklü Tanrım Türk Milletini korusun ve yüceltsin.

Esen Kalın…