MALLARINIZ SİZİN DEĞİL, HARCAMA YETKİSİ VERDİM DİYOR ALLAH

“Sizi kendilerinde halifeler kılıp harcama yetkisi verdiği’ şeylerden infak edin…(Hadid Suresi, 7)

MALLARINIZDA YOKSULUN HAKKI VAR DENİYOR AYETTE

İNFAK, FAKİRE LÜTUF DEĞİL, HAKKI OLANA HAKKINI VERMEKTİR

“Onlar, salatlarında süreklidirler. Ve onların mallarında belirli bir hak vardır: Yoksul ve yoksun olan(lar)için. (Mearic Suresi, 23-25)

PEKİ KİMLERE İNFAK EDECEĞİZ?

Sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: “Hayır olarak infak edeceğiniz şey, anne-babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır…” (Bakara Suresi, 215)

Allah’a ve gönderdiğine(Kuran) karşı ‘içten bağlı kalıp hayra çağıranlar’ oldukları sürece, güçsüz-zayıflara, hastalara ve infak etmek için bir şey bulamayanlara bir sorumluluk (günah) yoktur. İyilik edenlerin aleyhinde de bir yol yoktur. Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Tevbe Suresi, 91)

Anne babaya, yetim ve yoksula, yakınlara, yolda kalmışa hasta ve zayıflara

PEKİ NE VE NE KADAR VERECEĞİZ?

“Sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe eremezsiniz.” (Ali İmran Suresi, 92)

“Ey iman edenler, kazandıklarınızın iyi olanından ve sizin için yerden bitirdiklerimizden infak edin. Kendinizin göz yummadan alamayacağınız bayağı şeyleri vermeye kalkışmayın ve bilin ki, şüphesiz Allah, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır, övülmeye layık olandır.” (Bakara Suresi, 267)

“De ki: “Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından af edebildiğinizi verin.” (Bakara Suresi, 219)

Sevdiğimiz şeylerden vereceğiz. Göz yummadan alamayacağımız basit şeyler vermeyeceğiz. Kendimiz için ne istiyorsak, fakir için de onu hedefleyeceğiz. Ve af bağışlayabildiğimiz, vazgeçtiğimiz kısmı vereceğiz

İNFAK EDİNCE MAL VARLIĞIMIZ EKSİLDİĞİ İÇİN BİZ ZOR DURUMDA KALIR MIYIZ?

“Her neyi infak ederseniz, O (Allah), yerine bir başkasını verir; O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.” (Sebe Suresi, 39)

“…Allah yolunda her ne infak ederseniz, size ‘eksiksiz olarak ödenir’ ve siz haksızlığa uğratılmazsınız.” (Enfal Suresi, 60)

“Hayırdan her ne infak ederseniz -haksızlığa (zulme) uğratılmaksızın- size eksiksizce ödenecektir.” (Bakara Suresi, 272)

MALIMIZI ALLAH YOLUNDA KULLANMAK, ARINMAMIZA VE SONRASINA VESİLE OLACAKTIR

“Onların mallarından sadaka al, bununla onları temizlemiş, arındırmış olursun…” (Tevbe Suresi, 103)

“Ey iman edenler, hiçbir alış-verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı gün gelmezden evvel, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin.” (Bakara Suresi, 254)

ALLAH SEVMEDİĞİ ŞEYİ FAKİRE LAYIK GÖREN VE CİMRİLİK EDİP İNFAK ETMEYE KORKANLARA ŞAŞKINLAR DİYOR

“Ve onlara: “Size Allah’ın rızık olarak verdiklerinden infak edin” denildiği zaman, o gerçeği gizleyenler iman edenlere dediler ki: “Allah’ın, eğer dilemiş olsaydı yedireceği kimseyi biz mi yedirecek misiz? Gerçekten siz, apaçık bir şaşkınlık içindesiniz.” (Yasin Suresi, 47)

“Allah yolunda infak etmeye çağrılıyorsunuz; buna rağmen bazılarınız cimrilik ediyor. Kim cimrilik ederse, artık o, ancak kendi nefsine cimrilik eder. Allah ise, Ganiy (hiçbir şeye ihtiyacı olmayan)dır; fakir olan sizlersiniz…” (Muhammed Suresi, 38) Sözün özü İNFAK edebilin ki kurtuluşa edebilesiniz Allahualem bu kurtuluş ihtiyaç sahibi birinin ihtiyacını giderebilmenin vermiş olduğu iç huzurunun vermiş olduğu mutluluk ve esenliklerd