Çivril’de Aile Okulu Projesi Kapsamında Muhtarlara Eğitimler Veriliyor.

Aile Okulu Projesi kapsamında Halk Eğitimi Merkezi tarafından muhtarlara yönelik düzenlenen eğitimlerde Çivril’de görev yapan mahalle muhtarlarına eğitim verildi.

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimler, yaygınlaştırılarak hızla devam ediyor. Bu kapsamda Muhtarlara Yönelik Aile Eğitimi veriliyor. Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda verilen eğitimlerde Muhtarlara, Aile Okulu, Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık, Ailede İlk Yardım ve Trafik Öğreniyorum başlıklarında, konusunda uzman eğitmenler tarafından eğitimler veriliyor.

Verilen eğitimlerle hayatın içinde olan ve vatandaşlarla ilk teması kuran muhtarların karşılaştıkları olaylara hemen ve doğru müdahalede bulunmasının hedeflendiği belirtilerek “Yaşam boyu çeşitli nedenlerle hastalıklar veya yaralanmalarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Her ortamda farklı zamanlarda kaza ve hastalanma riski bulunmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında, müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın devam ettirilmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynamaktadır. İlkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı durumlar oluşturacağından ilkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle hazırlanan kurs programında temel düzeyde ilkyardım eğitimi verilerek muhtarların bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi