Çivrilli 44 muhtar gittikleri Ankara’dan sulama ücreti indirimi müjdesi ile döndüler.

Çivril Ziraat Odasının tahsis ettiği otobüs ile Ankara gezisi yapan Çivrilli muhtarlar Denizli milletvekilleri ve DSİ Genel müdür yardımcısı ile görüştü. Çivrilli muhtarların Ankara gezisi, birinci meclis ziyareti ile başladı. Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural, Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul’un da katıldığı gezide muhtarlar birinci meclis binasından sonra Gazi Mecliste Denizli Milletvekilleri ile bir araya geldi. Milletvekillerine mahalleleri ile talep ve beklentilerini ileten muhtarlar gezinin son bölümünde DSİ Genel müdür yardımcısı Mehmet Akif Balta ile bir araya geldi. Görüşmede Çivril’de yaşanan sulama sorunu ve sulama ücretleri ile ilgili beklentilerini Genel müdür yardımcısına ileten Çivril heyeti yapılan görüşmelerden sonra sulama ücretlerinde indirim koparmayı başardı.

Ankara gezisi sonrası gazetemize açıklama yapan Ziraat Odası başkanı Mehmet Özkul, sulama fiyatları ve suyun kısıtlı verilmesi ile ilgili yaşanan sorunları Ankara’da dile getirdiklerini belirterek “ oda sekreteri Muhsin Uçar, Çivril Mahalle Muhtarlarımız, Çivril Belediye Başkanımız Niyazi Vural, Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ile birlikte Ankara’da çiftçilerimizin sulama sorunlarını dile getirdik. Sağ sahil ve sol sahil sulama birliklerinden faydalanan çiftçilerimiz geçen yıllarda sulama ücretlerinin yüksek olması nedeniyle mağdur duruma düşmüştür. bu mağduriyetlerin giderilmesi için meclisteki Denizli Milletvekilleri ve tarım bakanlığı bürokratları ile devlet su işleri genel müdürlüğü ile istişare edilerek Çiftçilerimizin sulama ücretlerinin düşürülmesini istedik ve taleplerimizi ilettik. Beklenti ve taleplerimiz Milletvekillerimiz ve başkan Niyazi Vural’ın da desteği ile karşılık buldu ve bu yıl Çivril’de su ve ücret sorun u yanşamayacağı sözünü aldık “dedi.

Yapılan görüşmelerden sonra Çivril’de 2022 yılı sulama sezonunda yer altı ve kanal sulamasında su sıkıntısı ve ücretlerinde çiftçilerin mağdur edilmeyeceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi