Çivril Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı iki birleşim halinde tamamlandı. Muhalefetin etkin ve bilinçli çalışması, meclis toplantılarına hazırlıklı gelmesi işe yaradı.

MUHALEFET UYARDI BAŞKAN DÜZELTTİ

Mart ayı meclis toplantısında muhalefetin dikkati hazırlanan projedeki eksikleri ortaya çıkardı. Başkan Niyazi Vural’ı uyaran CHP grup başkanvekili Semih Dere projenin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

İki gündem maddesinin görüşüldüğü Mart ayı Belediye meclis toplantısı tüm üyelerin katılımı ile tamamlandı. İki birleşim iki oturum halinde tamamlanan Mart ayı meclis toplantısının birinci birleşim birinci oturumunda mezarlık olarak kullanılmak üzere 18 adet arsanın Denizli Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmesi ile 2 nolu işhanında bulunan işyerleri ile ilgili tahsis işlemleri için Belediye başkanı Niyazi Vural’a yetki verilmesi konusu Plan Bütçe ve İmar Komisyonlarına havale edildi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın prestij projelerinden olan ve taslağı hazırlanan 2 no’lu Belediye İşhanı dosyası Mart ayı meclis toplantısında meclis gündemine alındı. Yıkılması ve yerine yeni bir iş merkezinin yapılması düşünülen eski iş hanının yerine hazırlanan yeni projeye itiraz eden CHP grup başkan vekili Semih Dere proje ile ilgili eksik ve endişeleri dile getirdi. Projede ortak kullanım alanları ile ilgili çok boşluk olduğunu belirten Dere binanın çatısına GES yapılmasını da önerdi.

Muhalefetin Önerisi Kabul Gördü Başkan Projede İyileştirme Yapılmasını İstedi

İş merkezinin ortak kullanım alanlarının elektrik ihtiyacı için çatının değerlendirilmesi gerektiğini belirten Semih Dere “Çivril’in en merkezi yerine yapılacak olan böyle bir projenin geleceğin ihtiyaçlarına da cevap vermesi gerek” dedi. Güzel bir proje hazırlandığına dikkat çeken Dere projede daha detaylı çalışılması ve Çivril’in ve esnafların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ederek “proje İmar Komisyonunda incelediğimizde birçok eksik ya da unutulan nokta olduğunu gördük. Yapılan bina uzun süre Çivril’e ve esnaflarımıza hizmet edeceği düşünülürse daha detaylı hazırlanmalı. Binanın ortak kullanım alanları ile otopark konusu da yeniden düşünülmeli. Böyle büyük bir binanın çatısı kesinlikle değerlendirilmeli ve çatı, temiz enerji GES kullanılacak şekilde yeniden tasarlanmalı.” dedi.

Semih Dere’nin proje ile ilgili teklif ve önerilerini dinleyen başkan Niyazi Vural, önerilerin ve değişikliklerin hemen uygulanıp uygulanamayacağını sordu. Düzeltmelerin bir ay süreceğinin belirtilmesinin üzerine başkan, gündem maddesinin komisyonda daha detaylı görüşülmesini ve muhalefet tarafından belirtilen eksiklerin tamamlanarak projenin yeniden hazırlanmasını istedi. Gündem maddesinin bir sonraki ayın gündeminde yeniden görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi