Müftü Aşık, ilçe müftüleri ile yaptığı görüşmede koronavirüs salgınına dair ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatlarını hatırlattı.

MÜFTÜ AŞIK, İLÇE MÜFTÜLERİ İLE VİDEO KONFERANS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yaşanılan zor sürecin atlatılması için dua ederek konuşmalarına başlayan Müftü Aşık, Şanlı tarihimize baktığımızda din görevlilerimiz çok büyük görevler icra etmiştir. En yakın zamanda 15 Temmuz hain darbe girişiminde büyük rol üstlenerek darbe sürecinin seyrini değiştiren din görevlilerimiz, ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ çalışmalarında vatandaşlarımızın hizmetinde olmasından dolayı çok büyük teveccüh ve takdir topluyor. Her kesimden vatandaşlarımızın ve mülki idare amirlerimizin din görevlerimizin sahada olmasından dolayı tebrik ve teşekkürlerini bizlere iletiyor. Bu ülkemizin en zor günlerinde din görevlerimizin her zaman büyük sorumluluklar icra ederek ayrı bir destan yazdığına şahit oluyoruz. ‘Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında il genelinde 1028 din görevlimiz yaklaşık 39050 vatandaşımıza ulaşmıştır. Bununla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) il ve ilçe şubelerimiz aracılığıyla yaş sınırı olmaksızın nakdi ve ayni yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edilecektir. Tüm dünyada etkili olan salgın karşısında din görevlilerinin en ücra noktalarda fedakârca çalışarak, yardıma muhtaç olan herkesin yardımına koşan din görevlilerimize ilçe müftülerimiz vesilesiyle tüm görevlilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah sa’yini meşkür etsin dedi.

Gerçekleştirilen video konferansta Müftü Aşık, ilçe müftülerine konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mevcut süreçte Diyanet TV ve Diyanet radyolarının yayın çeşitliliğinde değişikliğe gittiğini, çocuklara ve ailelere yönelik eğitim formatında içerikler üretildiğini, bu hususun vatandaşlara duyurulması için ilçelerimizde sosyal medya üzerinden tanıtımlarının yapıldığını, din görevlilerimizin vatandaşlarımızın maddi manevi yardımlarına koştuklarını, hafızlık ve Kur’an kursu eğitimlerine uzaktan eğitim metoduyla devam edildiğini belirten ilçe müftüleri, özellikle hafızlık yapan öğrencilere yönelik uzaktan eğitimlerin titizlikle sürdürüldüğünü ve bu yönde yeni projeler geliştirmek için çalışmalar yapılıyor. Ayrıca Diyanet TV’de personele yönelik uzaktan eğitim programlarının da ekranlara geldiğini, ilçe müftülerinden Diyanet TV’nin yayınlarından din görevlilerimiz vasıtasıyla vatandaşları haberdar etmelerini istiyoruz.

Salgın dolayısıyla mağdur olan ailelere destek olmak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Bizbize Yeteriz Türkiyem” kampanyası ile Diyanet İşleri Başkanlığımızca başlatılan “Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası hakkında din görevlilerinin bilgilendirilmesini isteyen Müftü Aşık, bağışların gönüllülük esasına göre yapılmasını gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi