Denizli Büyülşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi salonu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

MİRYOKEFALON ZAFERİNE VEFA

63 yaşında olmasına rağmen, ikinci Üniversiteden iki ay sonra mezun olacak olan Denizli’nin tanınmış esnaflarından Nejdet Sönmez, ikinci kişisel akrilik boya resim sergisi açtı. Anadolu üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameremanlık Bölümü son sınıf öğrencisi olan Sönmezin sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

MİRYOKEFALON ZAFERİNE VEFA

ATA TOPRAKLARINA VEFA

Aslen Matematik Öğretmeni olan kısa süre Öğretmenlik yaptıktan sonra ticarete atılan Nejdet Sönmez, ticaret hayatını bitirdikten sonra resim sanatına merak sardı.

MİRYOKEFALON ZAFERİNE VEFA

Sönmez, genel olarak çocukluk yıllarını gezdiği ve yaşadığı yerlerin hatıralarını, güzelliklerini tuvale aktarırken bir çalışması dikkat çekti. Aslen Çivrilli olan ressam 846 yıl önce Çivril’de Türk’lerin Bizans Ordularına karşı büyük zaferi Miryokefalon savaşını tuvale aktardı. Ressam Sönmez ”Miryokefalon savaşını anlatan ilk tabloyu yapmanın gururunu yaşıyorum. Çivril’de Türk’lerin elde ettiği büyük zaferi resimlemek ilk kez bir Çivril’liye nasip oldu. Bu tabloyu yaparak Ata topraklarıma ve bölgemizi Türkleştiren, Dedelerimize de vefa gösterdiğimi düşünüyorum. Ayrıca, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının arefesinde sergi açmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Nejdet Sönmez’in kişisel sergisi 28 Nisan’a kadar açık kalacak. Sergide 35 çalışma yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi