Çivril Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve 1176 Derneği, birlikte Miryokefalon Zaferinin 846. Yıldönümü dolayısıyla “Miryokefalon Savaş Alanı Tespit Çalıştayı” adlı kitabı tanıttı.

Denizli’nin Çivril ilçe topraklarında kazanılan Miryokefalon Zaferi 846. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Çivril Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve 1176 Derneği ortaklaşa “Miryokefalon Savaş Alanı Tespit Çalıştayı” kitabının tanıtımını gerçekleştirdi.

Miryokefalon Savaşının yeri ile ilgili çok farklı tezler ortaya atıldığını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Miryokefalon Zaferi’nin Denizli ili Çivril ilçesinde kazanıldığına ilişkin hiçbir ihtilaf ve tereddüt yok. Ders kitaplarımızda dahi “Miryokefalon Zaferi Denizli Çivril’de kazanılmıştır” diye anlatılırken Miryokefalon Zaferinin bütün ülkemizde sahiplenilmesi ve kutlanmaya başlanması Anadolunun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferinin öneminin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu savaş Çivril’de kazanılmış bir zaferdir.” Dedi.

MİRYOKEFALON ZAFER ANITI DİKİLECEK

Çivril’de Miryokefalon Müzesi kurulması ve anıtının dikilmesi için adımlar atacaklarını belirten Vural, “Bütün mahallelerimizde yeniden ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretlerde o mahalledeki yaşlılarımızdan, nenelerimizden, dedelerimizden tekrar hikayeleri dinleyeceğiz. Bu topraklardan çıkan ok uçlarını, mızrak uçlarını, kılıçları, kalkanları o dönemin silah aletlerini ilişkin ne kadar buluntu varsa bunlarında resmi olarak tespitini yapıp müzemiz ve üniversitemizle birlikte kayıt altına alarak, Çivril’de bir Miryokefalon Müzesi kurulması içinde çalışmaları başlatacağız. Miryokefalon anıtını da İnşallah önümüzdeki 17 Eylül tarihine yetiştireceğiz.”şeklinde konuştu.

KENDİ KÜÇÜK AMA MANEVİYATI BÜYÜK

Hazırlanan çalıştay kitabının küçük olmasına rağmen manevi değerinin çok büyük olduğunu kaydeden Başkan Vural, “Belediyemiz tarafından bastırılan Miryokefalon Savaş Alanı Tespit Çalıştayı kitabı da çok küçük ama manevi değer çok büyük bir eser. Eserin kazandırılmasında katkıları büyük olan çalıştay katılımcısı olan bütün araştırmacı ve akademisyenlerimize, 1176 Derneği mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çivril’imize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Çivril Gar Binası Toplantı Salonunda yapılan programa Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Kara, Doç. Dr. İbrahim Balık, araştırmacı yazar Mustafa Yılmaz, Yerel Tarih araştırmacısı Coğrafya Öğretmeni Münir Sayhan, Yerel Tarihçi Hasan Gümüş, muhtarlar, idari amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi