Miryokefalon Zaferinin 846. Yılı Çivril’de düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı. Miryokefalon Paneli ile başlayan kutlamalar Kufi deresinde devam etti.

Anadolu’nun tapusunun alındığı savaş olarak tarihe geçen Miryokefalon Zaferinin 846. Yılı Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Çivril Miryokefalon Zaferi ve Tarihi Önemi’ konulu çalıştay düzenlendi. Çivril Belediyesi Tren Garı toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt başkanlık ederken, konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yusuf Kılıç, Prof. Dr. Hasan Kara, Doç. Dr. İbrahim Balık, İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Muharrem Kesik, Dumlupınar Üniversitesinden Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan, Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Yusuf Ayönü ile Bolu Abant Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Metin’in yanı sıra Mustafa Yılmaz, Münir Sayhan ile Hasan Gümüş gibi tarih araştırmacıları da katıldı. İki oturum şeklinde yapılan çalıştayın ilk bölümünde katılımcılar zafer ile ilgili görüş ve fikirlerini sunarken ikinci bölümde saha çalışması yapıldı. Zaferin yaşandığı Kufi boğazını gezen katılımcılar daha sonra çalıştayın sonuç bildirgesini hazırladı.

Miryokefalo Zaferi kutlamaları 17 Eylül Cumartesi gün Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bando takımının gösterisi ile devam eden programda öğrenciler şiir okudu. Cumhuriyet meydanındaki kutlamalara Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan da katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından zaferin kazanıldığı Kufi Boğazında devam eden kutlamalar, mehteran takımın gösterisi ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan’ın konuşma yaptığı kutlamalar cirit gösterileri ile devam etti. Kutlamalarda ilk defa motokros yarışmaları da düzenlendi. Kufi Boğazındaki kutlamalarda davetlilere keşkek ikramı yapılırken, Osman Zolan ve beraberindekiler keşkek dövdü.

Miryokefalon Kutlamaları akşam düzenlenen fener alayı ve konserlerle sona erdi. Cumhuriyet meydanında fener alayı yürüyüşü ile başlayan kutlamalar Denizli Büyükşehir Belediyesi konservatuvar sanatçılarının verdiği konser ile sona erdi.

İki gün süren anma ve kutlamalara Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, AK parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Kaymakam Turan Soğukoluk ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi