Mimarlar odası ve bağımsız mimarlardan belediyelere klinik ve barınak proje desteği.

Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma dernek başkanı mimar Mine Orhan mimarlar olarak ilçelerde yapılacak hayvan barınağı ve kliniklerini ücretsiz projelendireceklerini söyledi. Daha önce Çivril Belediyesi için barınak projesi hazırladıklarını ve projeye hibe desteği verildiğini belirten Orhan üstlenici firma ve Belediye arasında yaşanan sorunlar yüzünden projenin yarım kaldığını aktardı.

Sokak hayvanlarının toplumun bir parçası olduğunu ve barınma ve tedavi ihtiyaçlarının belediyeler tarafından karşılanması gerektiğini belirten Mine Orhan “Sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve kısırlaştırılması tüm belediyeler için vicdani ve yasal sorumluluktur. Bu sebeple günümüzde Denizli ve ilçe belediyelerinden sokak hayvanları klinik ve rehabilitasyon merkezi projesi için talepler gelmektedir. İlçe belediyelerinden gelen yoğun talepler üzerine Denizli Mimarlar Odası yönetimi projede gönüllü çalışmak isteyen üyeleri arasında görev dağılımı yaparak ilçe belediyelerine ücretsiz proje hazırlamayı kabul etmiştir” dedi.

Çivril’de uzun yıllardır sokak hayvanları için çalıştığını belirten Mine Orhan “Yıllardır sokak hayvanları için mücadele ediyorum. Proje konusunda ilçe olarak öncü olmaktan çok mutluyum. İlçemiz insanları bu konuda gerçekten çok duyarlı. İlçemizde benimle beraber yıllardır mücadele eden gönüllülere ve dernek yönetimime teşekkür ederim” dedi.

ORHAN, “DESTEK OLMAYA HAZIRIM”

Sokak Hayvanları için mimar meslektaşlarını gönüllü olmaya davet eden Mimar mine Orhan, “Sokak hayvanları için tüm belediyelere yardım etmekten mutluluk duyarım. Fakat tüm belediyelere tek başıma yetişmem mümkün değil. Bu nedenle çevre belediyelerden gelen proje talebi üzerine Denizli’nin ilk kadın Mimarlar Odası başkanımız mimar Özlem Kabel ile görüşüp Denizli de bulunan hayvanları koruma dernekleri ile bir toplantı yapması için ricada bulundum. Sosyal sorumluluk projelerine sıcak yaklaşımı, sokak hayvanları konusundaki hassaslığı içinde takdir ettiğim meslektaşım konuya çözüm bulmak için toplantı düzenledi. Toplantı sonucunda da Mimar Uğur Burhan Honaz için talep edilen sokak hayvanları klinik ve rehabilitasyon merkezi mimari projesini ücretsiz olarak yapmaya gönüllü oldu.

Yine Serinhisar belediye başkanı Hüseyin Gemi beyin talebiyle Serinhisar belediyesi için mimari projeyi de ücretsiz olarak ben ve mimar Uğur Burhan birlikte hazırlayacağız.

Bu projeleri hazırlarken daha önceden Çivril belediyesine hazırlamış olduğum proje örnek teşkil ediyor.

Umarım bundan sonrada denizli ilçe belediyelerinden gelecek talep üzerine diğer mimar meslektaşlarım da gönüllü olarak bu projeleri üstlenirler.

Ve ben şahsım adına bu projeler hazırlamak için gönüllü olan tüm mimar arkadaşlara destek vermeye hazırım.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi