Çivril Belediye Başkanı Av. Niyazi Vural Denizli Gazeteciler Cemiyetinde belediye personelinin yediği yemeğin faturasına milletvekillerinin isimlerinin yazılması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

YEMEĞİ BELEDİYE PERSONELİ YEDİ

Başkan Vural yaptığı yazılı ve sözlü açıklamada söz konusu yemeğin Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ve personel tarafından yenildiğini şu sözlerle ifade etti; ” Önceki dönem belediye başkanı Sayın Gürcan Güven Milletvekilleriyle her hangi bir yemek yenilmediğini bu faturalarında sehven düzenlediğini kendisi belirtti. Harcama yetkisi olan belediye memuru hakkında belediyemiz bünyesinde ön inceleme başlatılmış olup, harcama yetkilisi memur her iki yemeğin milletvekilleri tarafından yenilmediğini beyan etmiş bulunmaktadır. Bahse konu faturalar ile aynı tarihte belediye personelinin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarından da yemeğin belediye personelince yenildiği açıkça görülmektedir.”

KEŞKE ÖNCE BİZE SORSAYDI

Başkan Vural, faturaları ortaya çıkaran ve bunları basınla paylaşan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ı faturaları siyasi rant elde etmek için kullandığını ifade ettiğini şu sözlerle aktardı; ” Şimdi Sayın CHP Milletvekili bu açıklamaları yaparken böyle basit bir inceleme ile bu durumu ortaya çıkarabilecekken bunları araştırmadan hemen milletvekillerimizin adlarını gördüğü için böyle bir iddiada bulunmuş. Biz bunu keşke önce bize Çivril Belediyesine sorsaydı diyoruz, Çivril Belediyesine bir telefon açsaydı ve ya CHP meclis üyesi arkadaşlarımız gündeme getirebilirlerdi. Bu konu incelenirdi ve Bu hususun gerçek dışı olduğu bu açıklama yapılmadan gündeme getirildi. Sizler de gerçek bilgiye Çivril kamuoyu bu konuda doğru bir şekilde haberdar edilirdi.”

Cezai ve Hukuki yollara başvurma hakları olduğunu ifade eden Vural; “Özetle; söz konusu iddialar, siyasi etik ile ahlak kurallarından yoksundur. Siyasi rant elde etmek için Denizli halkının seçmiş olduğu Milletvekilleri asılsız olarak suçlanmıştır.

Elbette gerçek dışı bu iddialar hakkında cezai ve hukuki yollara başvurma hakkımızı saklı kalması kaydı ile tüm hemşerilerimizi ve kamuoyunu bilgilendiririz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi