MHP Çivril İlçe Başkanı Ergun çiftçinin oğlu Nuri Çiftçinin üye kaydını sosyal medya hesabından duyuran Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul; “Her geçen gün partimize üye sayımız artarak devam ediyor. Nuri Çiftçi kardeşimizin üyeliği hayırlara vesile olsun.” İfadelerini kullandı.

Bu Üyelik Ortakların Arasını Açar Mı?

Çivril MHP İlçe Başkanı Ergun Çitçi’nin oğlu AK Parti’ye üye oldu. İYİ Parti üyeliğinden istifa eden Nuri Çiftçi’nin üyelik belgesini AK parti İlçe başkanı Halil Ertuğrul verdi.

Yaşanan ilginç olay Çivril siyasi gündemine otururken üyeliğin ve paylaşılan fotoğrafın AK parti İle (MHP) Milliyetçi Hareket Partisinin arasının açacağı iddia edildi. İYİ Parti üyeliğinden istifa ederek AK Parti’ye kayıt yaptıran Nuri Çiftçi’nin neden Cumhur ittifakı ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisine değil de Ak Parti’ye üye olduğu merak ediliyor.

Üyelik Tartışmaların Odağına Oturdu

Kamuoyunda yer bulan söz konusu üyelik akıllarda Milliyetçi Hareket Partisi Çivril İlçe Başkanı Ergun Çiftçi ne zaman Ak Partiye geçeceği sorusunu bıraktı.

MHP İlçe başkanı Ergun Çiftçi 2019 yerel seçimleri öncesi Cumhur ittifakına destek vermemek için MHP’den istifa etmiş ve bağımsız Belediye başkanı adayı olarak seçimlere girmişti. Daha sonra İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de katıldığı bir törende İYİ Parti üyesi olmuş bir yıl sonra da İYİ Parti’den istifa ederek yeniden MHP ilçe başkanlığına getirilmişti. Ergun Çiftçi yaklaşık 1 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi Çivril İlçe başkanlığı görevini yürütüyor.

Editör: Haber Merkezi