Bayramların tüm Türk İslam alemi için karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğunu kaydeden Cengiz mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Geleneklerini, örf ve adetlerini zaman içinde korumasını bilmiş, inancı ile bunları birleştirmiş olan toplumlar, aynen bizim gibi tarih sahnesinde yer almaya devam edecektir. Dini ve milli günler; dostluğumuzu, sevgimizi, kardeşliğimizi, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı ve yalnızlığımızı paylaştığımız; Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz günlerdir. ”

“Bu vesile ile en başta sevgili Çivrilli hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşların Kurban Bayramını kutlar, Türk milletine ve Müslüman alemine, tüm insanlığa, huzur, barış, ve mutluluk getirmesini dilerim…”

Editör: Haber Merkezi